Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

1ο Συνέδριο Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών

10/03/2017 - 12/03/2017

Το 1ο Συνέδριο Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 12 Μαρτίου 2017, στην Αθήνα (Αίθουσα συνεδριάσεων ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7), υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στο συνέδριο –που συνδιοργανώνουν φοιτητές από όλα τα τμήματα & σχολές Πολιτικών Μηχανικών της Ελλάδας (Ε.Μ.Π – Α.Π.Θ. – Παν. Πατρών – Δ.Π.Θ. – Παν. Θεσσαλίας)- θα καλυφθούν επιστημονικά ζητήματα και θέματα που άπτονται όλων των τομέων της σχολής Πολιτικών Μηχανικών και ευρύτερα, αλλά και μελλοντικές προοπτικές που αφορούν μεταπτυχιακά προγράμματα ή ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το συνέδριο εμπνεύστηκε ως μια δραστήρια κίνηση, με σκοπό να αναδείξει τις πτυχές και το εύρος των επιλογών των αποφοίτων Πολιτικών Μηχανικών. Παράλληλα αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ενιαίου άξονα αλληλεπίδρασης μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στα οποία υπάγονται οι σχολές Πολιτικών Μηχανικών ανά την επικράτεια και ιδίως των φοιτητών αυτών. Επιπροσθέτως, αξίζει ιδιαίτερης μνείας το γεγονός ότι μέσω της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου έχει τεθεί ως στόχος η εμβάθυνση των φοιτητών στο γνωστικό αντικείμενο, καθώς και η σύνδεση τους με την αγορά εργασίας, κάτι το οποίο μάλλον εκλείπει από το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Πεποίθηση μας είναι πως σε μια περίοδο μακροχρόνιας ύφεσης για τον κλάδο, η σύνδεση των νέων αποφοίτων με το εργασιακό περιβάλλον, καθίσταται επιτακτική ανάγκη».

Η ομάδα των ομιλητών του συνεδρίου θα αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές από όλη την Ελλάδα, στελέχη από επαγγελματικούς φορείς και ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στην αγορά εργασίας. Θα παρουσιάσουν θέματα τα οποία σχετίζονται με τους τομείς έρευνας και ενασχόλησης τους.

Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε φοιτητής από όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, ως παρατηρητής αν δεν είναι φοιτητής σχολής Πολιτικών Μηχανικών και ως σύνεδρος αν έχει αυτή την ιδιότητα.

Πληροφορίες: www.synfoititonpolmix.com

Λεπτομέρειες

Αρχή:
10/03/2017
Τέλος:
12/03/2017
Ιστοσελίδα:
http://www.synfoititonpolmix.com/

Διοργανωτής

Ε.Μ.Π, Α.Π.Θ., Παν. Πατρών, Δ.Π.Θ., Παν. Θεσσαλίας

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα συνεδριάσεων ΕΒΕΑ
Ακαδημίας 7
ΑΘΗΝΑ,
+ Χάρτης Google