Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ECOWEEK GENIUS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

10/03/2017 - 11/03/2017

Δύο εκδηλώσεις για τους νέους της χώρας μας διοργανώνει -στο πλαίσιο της εβδομάδας «7 Days of Genius»- η ECOWEEK, σε συνεργασία με το 92Υ της Νέας Υόρκης, με θέμα την καινοτομία, την αειφορία, το σχεδιασμό και την προσφορά στην κοινωνία.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 10 Μαρτίου και ώρα 17:00, στο κτίριο της ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 30-40).

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες των Breath Inn, Rhoeco, Blind+ / nCube, Caraban Bed&Breakfast και παρουσίαση της δραστηριότητας της ΜΚΟ ECOWEEK στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα προβληθεί η ταινία THE HUMAN SCALE βασισμένη στο έργο του βραβευμένου Δανού πολεοδόμου Jan Gehl, που αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πεζοδρόμηση της Times Square στη Νέα Υόρκη και σε παρεμβάσεις σε πόλεις στην Κίνα, Ινδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Η δεύτερη ημερίδα θα γίνει στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο κτίριο ΑΚΤΟ Αθήνας (οδός Ευελπίδων 11Α ). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία του αρχιτέκτονα Αντώνη Σεμερτσίδη για το ‘Χιονοδρομικό Κέντρο στη Βασιλίτσα’ που αναπτύχθηκε από ομάδα του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK.

Η αρχιτέκτονας και αρχιτέκτονας τοπίου Ναταλία Παντελίδου θα παρουσιάσει έργα αρχιτεκτονικής τοπίου και ο αρχιτέκτονας και σύμβουλος περιβάλλοντος και ιδρυτής της ECOWEEK Δρ. Ηλίας Μεσσίνας, θα παρουσιάσει το έργο της ECOWEEK. Ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γαβαλάς, ειδικός στον αειφόρο σχεδιασμό, θα κάνει εισήγηση σχετικά με 2 ιδρύματα της Αθήνας με τα οποία θα ασχοληθεί η ομάδα του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK στην Αθήνα. Πρόκειται για δύο ιδρύματα/θεραπευτήρια που φιλοξενούν παιδιά αλλά και ανθρώπους με αναπηρίες όλων των ηλικιών και τα οποία έχουν ανάγκη νέων ιδεών, λύσεων και προτάσεων για την αναβάθμιση δωματίων και χώρων υγιεινής καθώς και παρεμβάσεων στον περιβάλλοντα χώρο.

Η ομάδα νέων αρχιτεκτόνων, αρχιτεκτόνων τοπίου, μηχανικών και σχεδιαστών του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ θα προτείνει αρχιτεκτονικές λύσεις αποκτώντας εμπειρία στο χώρο και προσφέροντας πολύτιμο έργο στα ιδρύματα αυτά.

Πληροφορίες: http://ecoweekgenius.org/

Λεπτομέρειες

Αρχή:
10/03/2017
Τέλος:
11/03/2017
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ECOWEEK, 92Υ της Νέας Υόρκης

Χώρος Διεξαγωγής

ΑΚΤΟ