Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση για την 60η Επέτειο των Συνθηκών της Ρώμης

21/03/2017 @ 11:00 πμ - 1:00 μμ

Με αφορμή τον εορτασμό της 60ης επετείου των Συνθηκών της Ρώμης, η Πρεσβεία της Ιταλίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτου της Αθήνας, οργανώνουν εκδήλωση για τα εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης με τίτλο «EVER CLOSER UNION – The Legacy of the Treaties of Rome for Today’s Europe”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8). Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό: o Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Efisio Luigi Marras, ο Πρέσβης της Μάλτας στην Ελλάδα Joseph Cuschieri, και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Πρόκειται –όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- για μία έκθεση ιστορικού χαρακτήρα και τεκμηρίωσης που θα περιλαμβάνει σχόλια, επεξηγηματικές πινακίδες και ιστορικά έγγραφα προερχόμενα από τα Αρχεία του Πανεπιστημιακού Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου, των Υπουργείων Εξωτερικών της Ιταλίας και των άλλων Κρατών Μελών, ως μαρτυρία της εξέλιξης του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των τελευταίων 60 ετών.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και από τις 31 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου, στην Κρατική Ιταλική Σχολή Αθηνών και στην συνέχεια στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21/03/2017
Ώρα:
11:00 πμ - 1:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Πρεσβεία της Ιταλίας κ.α. φορείς

Χώρος Διεξαγωγής

Γραφεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Αμαλίας 8
ΑΘΗΝΑ,
+ Χάρτης Google