Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Φόρουμ για την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου

28/06/2017 - 29/06/2017

Διήμερο forum με τίτλο: «Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές – μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα» διοργανώνει στην Αθήνα (ξενοδοχείο Athens Divani Caravel) στις 28 και 29 Ιουνίου ο ΟΣΕ.

«Στόχος του θεματικού συνεδρίου, που πραγματοποιείται σε συνεργασία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου φορέων, εταιρειών και επενδυτών, είναι, σε μία ιδιαίτερα αποφασιστική καμπή για τη συνολικότερη ενίσχυση του σιδηροδρόμου και τη σταδιακή μετατροπή του σε βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής συνδυασμένων μεταφορών, να συνεισφέρει στην κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων, σχετικά με τα ήδη προγραμματιζόμενα, αλλά και συνολικότερα με τα νέα έργα υποδομής που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές, αλλά και τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, αναφέρεται σε ανακοίνωση».

Ακόμη, στα θέματα του φόρουμ περιλαμβάνονται:

■ Η συμβολή του σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών εμπορευματικών μεταφορών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των βιομηχανικών περιοχών.

■ Η εξέλιξη των επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματικών κέντρων και συνολικότερα στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.

■ Οι προϋποθέσεις εξασφάλισης των πλέον ασφαλών συνθηκών σιδηροδρομικής μεταφοράς.

■ Τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά μέσα για έργα και επενδύσεις.

■ Η καλύτερη αξιοποίηση της ενεργειακής διάστασης του σιδηροδρόμου.

■ Οι αλλαγές που επιφέρει στη σιδηροδρομική αγορά το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο, με στόχο την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς και τη διασφάλιση χρήσιμης ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας για την ενίσχυσή της.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
28/06/2017
Τέλος:
29/06/2017
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ΟΣΕ

Χώρος Διεξαγωγής

Divani Caravel
Αθήνα, + Χάρτης Google