Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέδριο: «Δέσμευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – 17 παγκόσμιοι στόχοι για ένα κοινό καλύτερο μέλλον»

02/03/2017

Συνέδριο με τίτλο: «Δέσμευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – 17 παγκόσμιοι στόχοι για ένα κοινό καλύτερο μέλλον», διοργανώνεται στις 2 Μαρτίου 2017 από το CSR HELLAS και το Συμβούλιο ΣΕΒ. Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, «η «Ατζέντα 2030» του ΟΗΕ ακολουθούμενη από 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που υιοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποτελεί μία φιλόδοξη δέσμευση που μπορεί να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον σύγχρονο τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας. Η επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για την Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία, προκειμένου η έξοδος από την κρίση και η πολυπόθητη ανάπτυξη να μην είναι αυτοσκοπός ανεξαρτήτως επιπτώσεων, αλλά να επιτευχθεί, λαμβάνοντας υπόψη τους ευρύτερους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς περιορισμούς και προκλήσεις».

Οι δύο φορείς με τη διοργάνωση του συνεδρίου επιδιώκουν:
– Την έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ επιχειρήσεων και ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τους SDGs,
– την παρουσίαση καλών πρακτικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλες εταιρείες ή ενδιαφερόμενα μέρη τους κατά την υιοθέτηση των SDGs στις επιχειρηματικές στρατηγικές τους,
– την ανάδειξη αφενός μεν της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την επίτευξη των SDGs αφετέρου δε του κομβικού ρόλου των επιχειρήσεων και των επιχειρηματικών φορέων τους στην προσπάθεια αυτή.

Το συνέδριο θα συγκεντρώσει εκπροσώπους από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας, των φορέων χάραξης πολιτικής, Μ.Κ.Ο. και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, καθώς και πρακτικές λύσεις για την επίτευξη των στόχων, σε εταιρικό, τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Στο συνέδριο, θα παρουσιαστούν τρεις θεματικές ενότητες:
– Η “Ατζέντα 2030” ως Οδικός Χάρτης, όπου εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ θα θέσουν το πλαίσιο, ενώ εκπρόσωποι από το Global Compact, το CSR Europe και το WBCSD θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες τους που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εντάξουν τους SDGs στην επιχειρηματική τους στρατηγική και στις δράσεις τους.
– Η “Ατζέντα 2030” ως Επιχειρηματική Προοπτική, όπου Διευθύνοντες Σύμβουλοι επιχειρήσεων, θα μοιραστούν την εμπειρία τους, μέσω παρουσίασης παραδειγμάτων, καλών πρακτικών και ιδεών σχετικά με την εφαρμογή νέων επιχειρηματικών μοντέλων, με στόχο την αποτελεσματική συμβολή και ανταπόκριση στις παγκόσμιες προκλήσεις που καλύπτονται μέσω των SDGs.
– Η “Ατζέντα 2030” και η Δύναμη της Συνεργασίας, όπου εκπρόσωποι διαφόρων ενδιαφερομένων μερών με εμπειρία συμμετοχής σε συνεργατικές πρωτοβουλίες θα αναφερθούν με πρακτικά παραδείγματα για τα οφέλη και τον αντίκτυπο αυτής της προσέγγισης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
02/03/2017
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

CSR HELLAS, Συμβούλιο ΣΕΒ

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικό Αθλητικό κέντρο ΔΑΪΣ
ΑΘΗΝΑ, + Χάρτης Google