tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Συνέδριο: «Καιρός για Αλλαγή: Υπεύθυνες Παγκόσμιες Αλυσίδες Εφοδιασμού στην Κυπριακή πραγματικότητα”

ξενοδοχείο Classic Λευκωσία

Συνέδριο με θέμα «Καιρός για Αλλαγή: Υπεύθυνες Παγκόσμιες Αλυσίδες Εφοδιασμού στην Κυπριακή πραγματικότητα", θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Classic στη Λευκωσία. Η εκδήλωση, που γίνεται πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών, έχει στόχο τη χάραξη νέων πολιτικών για τον έλεγχο και μείωση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού.

Ομιλία του Dr.-Ing. Nils Hellner

Κτίριο Αβέρωφ, Aμφιθέατρο 2 Αθήνα

Το Σπουδαστήριο Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ διοργανώνει στις 19 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 (στο κτίριο Αβέρωφ, Aμφιθέατρο 2), την ομιλία του Dr.-Ing. Nils Hellner, με θέμα: "Η αρχιτεκτονική εξέλιξη από τον 14o αι. π.Χ. έως τον 2o αι. μ.Χ. στο Καλαπόδι Φθιώτιδας". Πληροφορίες: Εργαστήριο Ερευνών Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής (τηλ.: 210-7723320), Μαρία Βασενχόβεν (κιν.: 6937222924), Βάσω Μανιδάκη (κιν.: 6977314769).

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο

Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών Αθήνα

Το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «"Ελλην", "Ρωμηός", "Γραικός": Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες». Το συνέδριο –που θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 21 Ιανουαρίου 2017 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών- εντάσσεται στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο

Μέγαρο Μουσικής ΑΘΗΝΑ

Το παρόν και κυρίως το μέλλον της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς ναυτιλίας θα αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και συζήτησης κορυφαίων παραγόντων του κλάδου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα συμμετάσχουν στο 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», το οποίο και θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017 (8.30 – 18.30) στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). «Η ελληνική και η διεθνής ναυτιλία βρίσκονται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, το επικείμενο Brexit, οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου και της κινεζικής οικονομίας, οι νέοι κανονισμοί σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της, με έμφαση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας, δημιουργούν προκλήσεις αλλά και νέο ευρύ πεδίο ευκαιριών για όσους μπορούν και τολμούν να οραματιστούν ένα πιο αποδοτικό μέλλον. Ορισμένες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκαλούν επιπλέον επιβαρύνσεις και έχουν ως αποτέλεσμα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα εκτός Ευρώπης να κερδίζουν τη μάχη του ανταγωνισμού και να περιμένουν οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση ενός κλάδου, πρωταγωνιστή των διεθνών μεταφορών». Το συνέδριο διαρθρώνεται σε 4 βασικές θεματικές ενότητες. - Η ναυτιλία αρωγός στην προσπάθεια της Ευρώπης να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο εμπόριο - Το ελληνικό ναυτιλιακό cluster και η συμβολή του στην ελληνική οικονομία - Οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις σχεδιάζουν το αύριο - Η πορεία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων σε ένα σύνθετο πλέον περιβάλλον - Η ηγέτις της παγκόσμιας ναυτιλίας - Το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της ECSA (The European Community Shipowners’ Associations). Πληροφορίες: http://events.naftemporiki.gr/ShippingConference2017