tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Γενική Συνέλευση ΣΜΥΕ 2017

Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Νίκης 4, ΑΘΗΝΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μελετητών Υδραυλικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων καλεί τα μέλη στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία και θα έχει την παρακάτω ημερήσια διάταξη: - Λογοδοσία του Δ.Σ. και οικονομικός απολογισμός έτους 2016 - Έγκριση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού - Παρουσίαση και έγκριση προτεινόμενου προϋπολογισμού διαχειριστικής περιόδου 2017 - Εκλογή εισόδου νέων μελών - Άλλες ανακοινώσεις και προτάσεις του Δ.Σ. και μελών του Συνδέσμου - Αρχαιρεσίες Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 15.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, οδός Νίκης 4, 1ος όροφος και θα θεωρηθεί σε απαρτία αν παραστεί, αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, το 50% των ταμειακά ενήμερων μελών του Συνδέσμου. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 15.00-18.00, αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, οδός Νίκης 4, 1ος όροφος και θα θεωρηθεί σε απαρτία αν παραστεί το 25% των ταμειακά ενήμερων μελών του Συνδέσμου. Πολιτικοί Μηχανικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο ΣΜΥΕ θα πρέπει, να αποστείλουν προς το Δ.Σ. σχετική αίτηση το αργότερο έως τις 8 Φεβρουαρίου 2017. Πληροφορίες: http://www.smye.gr, info@smye.gr, τηλέφωνα 210-72.10.909 (Πρόεδρος Χ. Δαμβέργης) και 210/80.63.103 (Γεν. Γραμματέας Στ. Λεβέντης)

Δηλώσεις συμμετοχής: 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μηχανικών T.E.E.

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής ΑΘΗΝΑ

Στις αρχές Ιουνίου 2017 στην Αθήνα, θα διεξαχθεί φέτος το φετινό final four του 4ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μηχανικών T.E.E. (Π.Π.Π.Τ.Ε.Ε.). Μετά τα τρία επιτυχημένα προηγούμενα final four του πανελλήνιου πρωταθλήματος Μηχανικών στην Λάρισα, τα Ιωάννινα και την Καλαμάτα ήρθε η σειρά της Αθήνας να αναλάβει την φετινή διοργάνωση και να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες μηχανικούς σε μια γιορτή του αθλητισμού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες μηχανικών που προέρχονται από όλα τα Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα. Σε περίπτωση δύο ή περισσότερων ομάδων από κάθε Περιφέρεια, πρόκειται είτε να διοργανωθεί προκριματική φάση για τον τελικό εκπρόσωπο του Περιφερειακού Τμήματος, είτε να στελεχωθεί «μικτή» ομάδα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει τον νόμιμο εκπρόσωπό της. Από τους εκπροσώπους των ομάδων θα συγκροτηθεί και η "Επιτροπή" διοργάνωσης του πρωταθλήματος, όπως ορίζει ο Κανονισμός και θα οριστεί ο τρόπος και οι ημερομηνίες διεξαγωγής της προκριματικής και τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος θεσμός ξεκίνησε με πρωτοβουλία ιδιωτών μηχανικών από διάφορα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ και από το κεντρικό της Αθήνας, με σκοπό την παρότρυνση των συναδέλφων στη συμμετοχή τους σε ομαδικά αθλήματα μέσα από τα οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους μηχανικούς να αθλούνται, να βελτιώσουν την υγεία τους αλλά και να έχουν μία διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής και σχετικές πληροφορίες: Στράτος Τσιαμτσιακίρης stratos@ergocad.eu , τηλ. 6937346346

Workshop: «Διαδρομές της αρχιτεκτονικής, στην Αττική»

Aίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Nίκης 4, ΑΘΗΝΑ

Το 2ο Workshop 2017 με θέμα: «Διαδρομές της αρχιτεκτονικής, από τις απαρχές της εμφάνισης του μοντερνισμού μέχρι σήμερα, στην Αττική», θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2017 στο κτίριο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα από τις 15:00 ως τις 21:00) από το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ. Οι μηχανικοί και φοιτητές αρχιτεκτονικών σχολών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις εργασίες της διήμερης εκδήλωσης, θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά σχετική αίτηση με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη γραμματεία του ΣΑΔΑΣ/Τμήματος Αττικής (tmattikissp@ tee.gr). • Θεματολογία: - Η φυσιογνωμία της πόλης - Μητροπολιτική Αθήνα – Διαδικασία συγκρότησης - Λοιποί δήμοι Αττικής - Χώρος και κρίση - Οργανωμένη δόμηση στον αστικό ιστό - Δημόσιος χώρος, ελεύθεροι χώροι –χαρακτηριστικά - Μέσα μεταφοράς • Συγκρότηση ομάδων εργασίας για έρευνα πεδίου, Δευτέρα 20.02.2017 και ώρα 5.00 μμ. στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Κλάδου και Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι). • Προτάσεις επιτροπής για θέματα μελέτης - Εμβάθυνση στις ήδη μελετημένες περιοχές από workshop 2016 - το Παλαιό Φάληρο, τα Εξάρχεια και το Τραμ (ιδιαίτερα το τραμ του Πειραιά) - η περιοχή Αγίου Παύλου - πλατεία Βάθης – Μεταξουργείο κλπ - Πρόταση για καινούργιες περιοχές και άξονες - Περιοχές: Ακαδημία Πλάτωνος – Κολωνός, Ελαιώνας, Πατήσια – Κυπριάδου, Κέντρο Πειραιά, προσφυγικές γειτονιές παλιές και νέες Αθήνας – Πειραιά ( π.χ. Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Νέα Φιλαδέλφεια, Καισαριανή, Βύρωνας , Ελληνικό κλπ) Άξονες: - η διαδρομή του Τραίνου προς το Λαύριο (η επίδραση της στην πολεοδομική ανάπτυξη της αγροτικής ενδοχώρας της Αττικής) - η διαδρομή της Αττικής Οδού ή του δικτύου του Μετρό ή άλλων δικτύων μεταφοράς (η επίδραση που είχαν στην πολεοδομική ανάπτυξη των περιοχών διέλευσης). • Ξεναγήσεις: - Εργατικές κατοικίες Ρέντη - Ελαιώνας - Προσφυγικά Ελληνικού - Παλαιό Ψυχικό • Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας Μάιος 2017 • Καταχώρηση του υλικού που συλλέγεται στη διαδικασία της έρευνας και των αποτελεσμάτων της σε ψηφιακή βάση δεδομένων τύπου WIKI, που σχεδιάστηκε κάτω από την εποπτεία της επιστημονικής επιτροπής. Η συμμετοχή στις εργασίες της διήμερης εκδήλωσης είναι δωρεάν.

Εκδήλωση:”Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Τεχνικές Προκλήσεις κατά την Κατασκευή του Έργου”

ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα

Εκδήλωση τεχνικής ενημέρωσης με θέμα «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Τεχνικές Προκλήσεις κατά την Κατασκευή του Έργου» διοργανώνεται στις 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17.00, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καραϊσκάκη), από το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνουν οι ομιλίες: ΚΠΙΣN – Από την ιδέα στην υλοποίηση (εισηγητής: Ιωάννης Βεντουράκης Αρχιτέκτων Μηχανικός) ΚΠΙΣN – Εγκαταστάσεις Κλιματισμού (εισηγητής: Νίκος Εμμανουήλ Ηλεκτ/γος Μηχανικός) ΚΠΙΣN – Στατικές Προκλήσεις (εισηγητής: Δρ. Γρηγόρης Πενέλης Πολιτικός Μηχανικός) Μετά από κάθε ομιλία θα ακολουθεί συζήτηση. Για την εκδήλωση δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, αλλά απαιτείται εγγραφή ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου της εκδήλωσης στο http://ashrae.gr/ts-2017-feb-15.php Παράλληλα θα υπάρχει και έκθεση χορηγών του Ελληνικού Παραρτήματος της ASHRAE. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ASHRAE & του Ελληνικού Παραρτήματος, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δημήτρη Δαλαβούρα, Πρόεδρο Επιτροπής Υποστήριξης Μελών (email: dimitris@general-refrigeration. gr) ή να κάνουν την εγγραφή τους στην ASHRAE, κατευθείαν στην ιστοσελίδα: www.ashrae.org

ΤΕΕ/ΤΔΜ: Εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες

Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ/ΤΔΜ Μπουσίου & Εστίας 3, Κοζάνη

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν επιμορφωτική εκδήλωση για ενημέρωση των συναδέλφων και όσων εμπλέκονται/ενδιαφέρονται για το θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και τη Διαδικασία Υποβολής Αντιρρήσεων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ, στην Κοζάνη (Μπουσίου & Εστίας 3), την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00.