tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Σεμινάριο: “Σύγχρονες Τεχνολογίες Υδρογόνου”

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) διοργανώνει -σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Πειραιά και Νήσων- το 2o κύκλο του τεχνολογικού σεμιναρίου με τίτλο: “Σύγχρονες Τεχνολογίες Υδρογόνου”. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις τεχνολογίες υδρογόνου και στις εφαρμογές αυτών σε συνεργασία με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Παράλληλα, θα παρουσιαστούν σύγχρονες εφαρμογές των τεχνολογιών υδρογόνου, από τα αποτελέσματα ερευνητικών έργων συνδυασμένης εφαρμογής ΑΠΕ και τεχνολογιών αποθήκευσης που έχει υλοποιήσει το Εργαστήριο ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ. Ημερομηνία έναρξης: 28 Φεβρουαρίου 2017. Διάρκεια: 15 Διδακτικές ώρες / τρεις ημέρες. Ημέρες – ώρες διεξαγωγής: Τρίτη 28/02 – Τετάρτη 01/03 – Πέμπτη 02/03, Έναρξη εισηγήσεων: 17:15 Αιτήσεις: Έως 27 Φεβρουαρίου 2017 Πληροφορίες - αιτήσεις στo: www. sealab.gr/pages/viewpage. action?pageId=17039940 Πληροφορίες: Ε-mail: rania@mech.teipir.gr, τηλ. 210-5381020.

Πολυσυνέδριο Hellenic Innovation Forum (HIF-17)

Divani Caravel Αθήνα

Το πολυσυνέδριο Hellenic Innovation Forum (HIF-17) για την καινοτομία και τις εφαρμογές της διοργανώνεται στις 1 και 2 Μαρτίου 2017, στην Αθήνα, από την Ethos Media S.A. και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo-Επιστήμη Επικοινωνία. Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται σε ανακοίνωση, «όραμα των οργανωτών του Hellenic Innovation Forum (HIF-17) είναι η καθιέρωση του ως πολυσυνεδριακού θεσμού που θα χρησιμεύει ως μόνιμο βήμα ανάδειξης και προώθησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ των μερών του τριγώνου: θεσμικοί παράγοντες - ακαδημαϊκή/ερευνητική κοινότητα- επιχειρηματικός κόσμος. Tο πολυσυνέδριο καινοτομίας πραγματοποιείται με την προσδοκία ότι η ζύμωση που θα προκληθεί, φέρνοντας κοντά τους εκφραστές νέων καινοτόμων ιδεών, τους φορείς που ρυθμίζουν το κανονιστικό και νομικό πλαίσιο, καθώς και τους εκπροσώπους ιδιωτικής και δημόσιας χρηματοδότησης και επιχειρηματικότητας, θα συμβάλλει μεσοπρόθεσμα στη δυναμική αναδιάρθρωση και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Ως τιμώμενη χώρα του διημέρου θα συμμετάσχει το Ισραήλ, μια από τις πρωτοπόρες χώρες στον τομέα της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του ΥΠΠΕΘ - Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, ενώ υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Ημερίδα: «Έργα και τάσεις στο χώρο των ΑΠΕ & της εξοικονόμησης ενέργειας»

MEC Παιανίας

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας διοργανώνει την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, ημερίδα με θέμα : «Έργα και τάσεις στο χώρο των ΑΠΕ & της εξοικονόμησης ενέργειας», στο πλαίσιο της 1ης διεθνούς έκθεσης VERDE.TEC 2017 Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας (Λεωφόρος Λαυρίου 301).

Συνέδριο: «Δέσμευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – 17 παγκόσμιοι στόχοι για ένα κοινό καλύτερο μέλλον»

Πολιτιστικό Αθλητικό κέντρο ΔΑΪΣ ΑΘΗΝΑ

Συνέδριο με τίτλο: «Δέσμευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη - 17 παγκόσμιοι στόχοι για ένα κοινό καλύτερο μέλλον», διοργανώνεται στις 2 Μαρτίου 2017 από το CSR HELLAS και το Συμβούλιο ΣΕΒ. Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, «η «Ατζέντα 2030» του ΟΗΕ ακολουθούμενη από 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που υιοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποτελεί μία φιλόδοξη δέσμευση που μπορεί να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον σύγχρονο τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας. Η επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για την Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία, προκειμένου η έξοδος από την κρίση και η πολυπόθητη ανάπτυξη να μην είναι αυτοσκοπός ανεξαρτήτως επιπτώσεων, αλλά να επιτευχθεί, λαμβάνοντας υπόψη τους ευρύτερους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς περιορισμούς και προκλήσεις». Οι δύο φορείς με τη διοργάνωση του συνεδρίου επιδιώκουν: - Την έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ επιχειρήσεων και ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τους SDGs, - την παρουσίαση καλών πρακτικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλες εταιρείες ή ενδιαφερόμενα μέρη τους κατά την υιοθέτηση των SDGs στις επιχειρηματικές στρατηγικές τους, - την ανάδειξη αφενός μεν της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την επίτευξη των SDGs αφετέρου δε του κομβικού ρόλου των επιχειρήσεων και των επιχειρηματικών φορέων τους στην προσπάθεια αυτή. Το συνέδριο θα συγκεντρώσει εκπροσώπους από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας, των φορέων χάραξης πολιτικής, Μ.Κ.Ο. και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, καθώς και πρακτικές λύσεις για την επίτευξη των στόχων, σε εταιρικό, τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Στο συνέδριο, θα παρουσιαστούν τρεις θεματικές ενότητες: - Η “Ατζέντα 2030” ως Οδικός Χάρτης, όπου εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ θα θέσουν το πλαίσιο, ενώ εκπρόσωποι από το Global Compact, το CSR Europe και το WBCSD θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες τους που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εντάξουν τους SDGs στην επιχειρηματική τους στρατηγική και στις δράσεις τους. - Η “Ατζέντα 2030” ως Επιχειρηματική Προοπτική, όπου Διευθύνοντες Σύμβουλοι επιχειρήσεων, θα μοιραστούν την εμπειρία τους, μέσω παρουσίασης παραδειγμάτων, καλών πρακτικών και ιδεών σχετικά με την εφαρμογή νέων επιχειρηματικών μοντέλων, με στόχο την αποτελεσματική συμβολή και ανταπόκριση στις παγκόσμιες προκλήσεις που καλύπτονται μέσω των SDGs. - Η “Ατζέντα 2030” και η Δύναμη της Συνεργασίας, όπου εκπρόσωποι διαφόρων ενδιαφερομένων μερών με εμπειρία συμμετοχής σε συνεργατικές πρωτοβουλίες θα αναφερθούν με πρακτικά παραδείγματα για τα οφέλη και τον αντίκτυπο αυτής της προσέγγισης.

Εκδήλωση: «Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα”

Divani Caravel Αθήνα

Εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα" θα πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, (10.45 - 12.00) στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel). Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (ΓΓΒ), θα παρουσιαστούν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα και οι σχετικές υπηρεσίες που παρέχει το ΕΚΤ προς την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα. Η ΓΓΒ θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COSME για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς και τη Χαρτογράφηση των επιχειρηματικών αναγκών των ελληνικών start-up επιχειρήσεων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Hellenic Innovation Forum 2017 (http://hif.ethosevents.eu), το οποίο διοργανώνεται στις 1-2 Μαρτίου (Αθήνα, Divani Caravel), με στόχο την ανάδειξη & προώθηση της καινοτομίας και την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ των μερών του τριγώνου "Θεσμικοί Παράγοντες -Ακαδημαϊκή/Ερευνητική Κοινότητα ‐Επιχειρηματικός Κόσμος". Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η προεγγραφή: www.ekt.gr/el/event-registration Πληροφορίες: www.ekt.gr/el/news/20545

Εσπερίδα: «ΕΟΑΝ: Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τις νέες προοπτικές στην ανακύκλωση»

MEC Παιανίας

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης διοργανώνει -στο πλαίσιο της έκθεσης Verde.tec- εσπερίδα (17.00-19.00) με θέμα «ΕΟΑΝ: Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τις νέες προοπτικές στην ανακύκλωση», στις 2 Μαρτίου 2017, στο MEC Παιανίας. Θα γίνουν ομιλίες για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων, τις προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της ανακύκλωσης, τα πράσινα σημεία ως έναν επιπλέον δρόμο για την ανακύκλωση, τη συνεισφορά της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και για δράσεις πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ξεκινώντας από τη μείωση της πλαστικής σακούλας. Πληροφορίες: www.eoan.gr , info@ eoan.gr