tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Διημερίδα για τις δημόσιες συμβάσεις

Κτίριο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Π. Σούλου 11

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος - Τοπικό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουν στις 8 και 9 Ιουνίου 2017 εκδήλωση με θέμα: «Ο Ν. 4412/2016: Δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)». Εισηγητής της διήμερης εκδήλωσης –που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας (Π. Σούλου 11, Αγρίνιο)- θα είναι ο Βασίλειος Κωτσοβίνος, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός & Δικηγόρος. Οι εργασίες στις 8 Ιουνίου 2017 θα διαρκέσουν από τις  15:00 ως τις 21:30, ενώ στις 9 Ιουνίου 2017, από τις  9:00 ως 14:30 και από τις 17:00 ως τις 21:30.

1ο πανελλήνιο συνέδριο: “Κλιματική αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση”

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής Καρδίτσας

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας διοργανώνει το 1ο πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: "Κλιματική αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουνίου 2017 στην πόλη της Καρδίτσας. Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας , το ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών). Βασικές θεματικές ενότητες: - Κλιματική αλλαγή - Αστικό περιβάλλον - Γεωργία - Υδατικοί πόροι - Ενέργεια - Μεταφορές. Ταυτόχρονα με τις εργασίες του συνεδρίου -και σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του δημόσιου & ιδιωτικού τομέα- θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και τεχνική έκθεση. «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη συνηγορούν στην άποψη της αλλαγής των κλιματικών δεδομένων σε παγκόσμια, αλλά και τοπική κλίμακα, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν ακραίες αλλαγές και μια περιβαλλοντική κρίση που μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα μπροστά στο πιο δυσεπίλυτο ζήτημα της νεότερης ιστορίας: βαθιά κοινωνική κρίση και γενικευμένη απορρύθμιση. Στα γενικά πλαίσια απαιτείται ένα νέο αφήγημα για τον κόσμο του μέλλοντος το οποίο περιλαμβάνει: Αναχαίτιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αναζήτηση ενός νέου τρόπου ζωής με την έμπρακτη αμφισβήτηση του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης. Αλλαγή της φιλοσοφίας που διέπει την οικονομία, την ανάπτυξη και το εμπόριο. Σε ότι αφορά τη Θεσσαλία, όπου κάποιες παράμετροι της οικολογικής ισορροπίας της αγγίζουν οριακές καταστάσεις, το νέο αφήγημα περιλαμβάνει: - Προσαρμογή των υποδομών της στα νέα κλιματικά δεδομένα των επόμενων δεκαετιών, όπου μια μικρή αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κρίνεται αναπόφευκτη. - Προβληματισμό για νέες καινοτόμες λύσεις σε επίπεδο παραγωγής, υγείας, κατανάλωσης ενέργειας και χρήσης των φυσικών πόρων που θα επιτυγχάνουν ταυτόχρονα: 1) Μείωση του υδατικού και ενεργειακού της αποτυπώματος και των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου. 2) Επιβίωση των δυναμικών παραγωγικών δραστηριοτήτων της με συγκριτικό πλεονέκτημα. 3) Κοινωνική και οικολογική ισορροπία». Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410259757, 2410251261, 2410252121 και στο email: info@pedthessalias4clima.gr

Συνεχίζεται

Σεμινάριο του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για τη φυσική δόμηση

Ξενώνας Στάμου Στούρνα Άλλη Μεριά Βόλου

Το 12ο εβδομαδιαίο Εργαστήριο – Σεμινάριο «Για τη Φυσική Δόμηση και την Εναλλακτική Προσέγγιση της Αποκατάστασης», που διοργανώνει ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων για την προώθηση της φιλικής στο περιβάλλον αρχιτεκτονικής θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου 2017. Η θεματολογία αφορά: στα προβλήματα αποκατάστασης συντήρησης που παρουσιάζουν τα παραδοσιακά κτίρια, με συγκεκριμένο αντικείμενο αναφοράς το παραδοσιακό κτίριο του Ξενώνα Στάμου Στούρνα που θα φιλοξενήσει το Εργαστήριο – Σεμινάριο, με διερεύνηση εφαρμογών και τεχνικών επεμβάσεων που δεν αλλοιώνουν τις βιοκλιματικές ιδιότητες των στοιχείων του κτιρίου, αλλά θεραπεύουν και βελτιώνουν την απόδοσή τους και στη φυσική δόμηση. Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου – Σεμιναρίου περιλαμβάνει, εκτός της θεωρητικής υποστήριξης, εργαστήρια οικοδομικών εφαρμογών (όπως χτίσιμο ή αποκατάσταση λίθινων τοίχων, αποκατάσταση συντήρηση ξύλινων κατασκευών κλπ) και διάφορες εφαρμογές φυσικής δόμησης, (χτίσιμο με χώμα, ωμοί πλίνθοι κλπ.). Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νέους αρχιτέκτονες και θα διεξαχθεί στον Ξενώνα Στάμου Στούρνα, στην Άλλη Μεριά Βόλου. Πληροφορίες: www.sadas-pea.gr και  τηλ. 210 3215146 210 3215147).

Διεθνές συνέδριο με θέμα τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες & ταχυδρομικές υπηρεσίες

Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ Μεσογείων 151, Αθήνα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων - ΕΕΤΤ διοργανώνει το 9ο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Ηλεκτρονικές επικοινωνίες & ταχυδρομικές υπηρεσίες στην ενιαία ψηφιακή αγορά», στις 8 και 9 Ιουνίου 2017. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΔΑΪΣ» (οδός Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου). Την 1η ημέρα, οι ομιλητές θα επικεντρωθούν στις ρυθμιστικές προκλήσεις που προκύπτουν στην ενιαία ψηφιακή αγορά, στις προοπτικές για την ανάπτυξη της συνδεσιμότητας και του ανταγωνισμού σε ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες, καθώς και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την τηλεόραση σε καθεστώς σύγκλισης τεχνολογιών. Τη 2η μέρα, η συζήτηση θα εστιάσει στη βέλτιστη αξιοποίηση φάσματος και την ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών 5G, καθώς και στο θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες ανάπτυξης και την καινοτομία στις αγορές ταχυδρομείων και ταχυμεταφορών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρυθμιστικών Αρχών, διευθυντικά στελέχη παρόχων και διακεκριμένοι ομιλητές θα συζητήσουν για τις ρυθμιστικές εξελίξεις, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τις τεχνολογικές προοπτικές στο πλαίσιο της ενιαίας ψηφιακής αγοράς και προς όφελος του ανταγωνισμού, των καταναλωτών και της οικονομίας. Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά από το: www.eett.gr

60 Χρόνια Τμήμα Αρχιτεκτόνων – 90 χρόνια Α.Π.Θ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. -με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του- διοργανώνει στις 9 Ιουνίου 2017 ημερίδα με γενικό τίτλο: «60 χρόνια Τμήμα Αρχιτεκτόνων - 90 χρόνια Α.Π.Θ.». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων γεγονότων της έκθεσης «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΠΟΛΗ Α.Π.Θ. 90+ χρόνια λειτουργίας / 100+ χρόνια σχεδιασμού» που διοργανώθηκε, με ευθύνη του τμήματος Αρχιτεκτόνων, από το Α.Π.Θ. και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΕΙΑ. Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης στις 10.30 π.μ. Στην 1η (πρωινή) συνεδρίαση, στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος, θα αναπτυχθούν: -              Η παιδεία και το επάγγελμα του αρχιτέκτονα Παρουσίαση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Α.Π.Θ. Στρογγυλό τραπέζι και συζήτηση για τις σπουδές και το επάγγελμα του αρχιτέκτονα με συμμετοχή των ελληνικών σχολών και τμημάτων, του ΤΕΕ και του ΣΑΘ Ξενάγηση στην έκθεση «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΠΟΛΗ Α.Π.Θ. 90+ χρόνια λειτουργίας / 100+ χρόνια σχεδιασμού» Στην 2η (απογευματινή) συνεδρίαση, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, θα αναλυθούν: -              60 χρόνια παρουσίας του τμήματος Αρχιτεκτόνων στο ΑΠΘ Νίκος Καλογήρου: 90 χρόνια λειτουργίας του ΑΠΘ, 60 χρόνια παρουσίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Ανδρέας Γιακουμακάτος: Οι πρώτοι δάσκαλοι της αρχιτεκτονικής και η σχολή της Θεσσαλονίκης Λόης Παπαδόπουλος: Η δημιουργική ασάφεια και η νεύρωση του καινούργιου μέσα στο ευοίωνο παρόν των Αρχιτεκτονικών Σχολών Σύντομες τοποθετήσεις από καθηγητές που συντέλεσαν διαχρονικά στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του τμήματος Αρχιτεκτόνων και γενικότερη συζήτηση.

Εσπερίδα για θέματα Πυροπροστασίας

Ξενοδοχείο Pharae Palace Nαυαρίνου & Ρήγα Φεραίου, Καλαμάτα

Εσπερίδα Επιστημονική εσπερίδα με θέμα: «Βασικά Θέματα Πυροπροστασίας Κτιρίων και Εγκαταστάσεων» διοργανώνει στις 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 5:30 μ.μ. (στο ξενοδοχείο Pharae Palace στη Καλαμάτα), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων / Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την εταιρεία MOBIAK A.E.