tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

10ο Διεθνές Συνέδριο για τη Φέρουσα Ικανότητα Οδοστρωμάτων Οδών, Αεροδρομίων και Σιδηροδρομικής Υποδομής – BCRRA2017

Divani Caravel Αθήνα

Το Εργαστήριο Οδοποιίας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με τα διεθνή πανεπιστήμια University of Illinois at Urbana-Champaign και Delft University of Technology (TU DELFT), διοργανώνει διεθνές συνέδριο με τίτλο 10th International Conference on Bearing Capacity of Roads, Railways and Airfields - BCRRA2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Divani Caravel, 28-30 Ιουνίου 2017. Οι θεματικές του συνεδρίου αφορούν σε υλικά, εργαστηριακές δοκιμές, σχεδιασμό, κατασκευή, συντήρηση και συστήματα διαχείρισης οδοστρωμάτων οδών και αεροδρομίων, καθώς και σε συναφή θέματα σιδηροδρομικής υποδομής. Επίσης περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες που αφορούν νέα υλικά, εναλλακτικές μεθόδους αποκατάστασης/συντήρησης οδοστρωμάτων, νέες τεχνολογίες, καθώς και θέματα βιωσιμότητας οδοστρωμάτων και σιδηροδρομικής υποδομής. «Το BCRRA2017 θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νέες έννοιες και τεχνολογικά θέματα αιχμής, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με διεθνούς αναγνώρισης επιστήμονες, μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες, τονίζεται σε ανακοίνωση. - Προσυνεδριακές ημερίδες Tην Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσυνεδριακές ημερίδες (pre-conference workshops): • Pavement Sustainability and Life Cycle Assessment (LCA): Approaches and Tools Coordinated by Prof. Imad Al-Qadi (University of Illinois at Urbana-Champaign, USA) • Modelling and Testing of the Vehicle-Tire-Pavement System Coordinated by Prof. Markus Oeser (RWTH Aachen University, Germany), Prof. Frohmut Wellner (Institute for Urban and Pavement Engineering, TU Dresden, Germany) and Prof. Michael Kaliske (Institute of Structural Analysis, TU Dresden, Germany) • Introducing FAARFIELD 1.41: Latest Updates to FAA Airport Pavement Design Procedures Coordinated by Dr. David R. Brill (Atlantic City International Airport, New Jersey, USA) • Railway Track Settlements: Innovations in Monitoring and Maintenance Coordinated by Prof. Rolf Dollevoet (Delft University of Technology, the Netherlands) • Cold Regions Engineering: Challenges and Opportunities Coordinated by Dr. Elena Kuznetsova and Prof. Guy Dore (Laval University, Canada) Η εγγραφή και συμμετοχή στις προσυνεδριακές ημερίδες δεν προϋποθέτει την εγγραφή και συμμετοχή στο συνέδριο. Πληροφορίες: www.bcrra2017.com , pavnet@central.ntua.gr τηλ.:210 7721328 / 210 7721279.

Φόρουμ για την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου

Divani Caravel Αθήνα

Διήμερο forum με τίτλο: «Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές - μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα» διοργανώνει στην Αθήνα (ξενοδοχείο Athens Divani Caravel) στις 28 και 29 Ιουνίου ο ΟΣΕ. «Στόχος του θεματικού συνεδρίου, που πραγματοποιείται σε συνεργασία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου φορέων, εταιρειών και επενδυτών, είναι, σε μία ιδιαίτερα αποφασιστική καμπή για τη συνολικότερη ενίσχυση του σιδηροδρόμου και τη σταδιακή μετατροπή του σε βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής συνδυασμένων μεταφορών, να συνεισφέρει στην κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων, σχετικά με τα ήδη προγραμματιζόμενα, αλλά και συνολικότερα με τα νέα έργα υποδομής που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές, αλλά και τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, αναφέρεται σε ανακοίνωση». Ακόμη, στα θέματα του φόρουμ περιλαμβάνονται: ■ Η συμβολή του σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών εμπορευματικών μεταφορών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των βιομηχανικών περιοχών. ■ Η εξέλιξη των επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματικών κέντρων και συνολικότερα στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών. ■ Οι προϋποθέσεις εξασφάλισης των πλέον ασφαλών συνθηκών σιδηροδρομικής μεταφοράς. ■ Τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά μέσα για έργα και επενδύσεις. ■ Η καλύτερη αξιοποίηση της ενεργειακής διάστασης του σιδηροδρόμου. ■ Οι αλλαγές που επιφέρει στη σιδηροδρομική αγορά το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο, με στόχο την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς και τη διασφάλιση χρήσιμης ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας για την ενίσχυσή της.

Οι νέες Τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας «SafeAthens 2017»

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Το 4ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Νέων Τεχνολογιών «SafeAthens 2017», διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, από τις 28 ως τις 30 Ιουνίου, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η επιστημονική εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία Συνεδρίου: Τηλ.:210 7499310, email: secretariat@safeathens.gr Πληροφορίες: http://safeathens.gr Θεματολογία: Ο επιστημονικός κόσμος (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα κλπ.), τα στελέχη των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και του λοιπού δημόσιου τομέα, των ΟΤΑ και του ιδιωτικού τομέα, οι εθελοντές και κάθε ενδιαφερόμενος καλούνται να συμμετάσχουν. Οι θεματικοί τομείς του Συνεδρίου περιλαμβάνουν: Γεωκίνδυνοι (σεισμοί, τσουνάμι, κατολισθήσεις, ηφαιστειακές εκρήξεις, κ.λ.π.): αίτια γένεσης, πρόληψη, πρόβλεψη, έγκαιρη προειδοποίηση, αντιμετώπιση Πρόληψη, πρόβλεψη, έγκαιρη προειδοποίηση και αντιμετώπιση άλλων φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, κ.λ.π.) Χρήση δορυφορικών δεδομένων και μεθόδων στην παρακολούθηση της Γης και την κατανόηση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών Πρόληψη και αντιμετώπιση τεχνολογικών καταστροφών (π.χ. ταμιευτήρες- φράγματα, ατυχήματα σε κρίσιμες εγκαταστάσεις και κρίσιμα ως προς την ασφάλεια συστήματα) Πρόληψη και αντιμετώπιση σύνθετων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών (Νa-Τech) Πρόληψη και διαχείριση μεγάλων θαλάσσιων, οδικών και αεροπορικών ατυχημάτων Security: Προστασία κρίσιμων υποδομών από κακόβουλες ενέργειες, κυβερνοπροστασία, σχέδια αντιμετώπισης τρομοκρατικών ενεργειών Διαχείριση αναδυόμενων μορφών κρίσεων (λ.χ. Μεταναστευτικό, Επιδημίες) Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και διασώσεις Καινοτόμες εφαρμογές (συστήματα, εξοπλισμός, λογισμικό) για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση συμβάντων πολιτικής προστασίας Συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, Decision Support Systems (Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων) Εκπαίδευση Στελεχών-Εθελοντών-Πολιτών-Εκπαιδευτικών-Μαθητών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης Πολιτική Προστασία και Τοπική Αυτοδιοίκηση Μ.Μ.Ε. και Πολιτική Προστασία Αποτελέσματα Καινοτόμων Ευρωπαϊκών και άλλων Προγραμμάτων Πολιτικής Προστασίας

23ο Ετήσιο Συνέδριο για το Περιβάλλον και τους Φυσικούς Πόρους

Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Οικονομία (International Centre for Research on the Environment and the Economy - ICRE8), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας ΑΘΗΝΑ διοργανώνουν το 23ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων για το Περιβάλλον και τους Φυσικούς Πόρους (European Association of Environmental and Resource Economists), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2017, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.  

Συνέδριο: Τα αεροδρόμια της Κρήτης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής Καστέλλι Πεδιάδος Ηρακλείου

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, ο Δήμος Μινώα(ς) Πεδιάδας και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συνέδριο -από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2017, στο Καστέλλι Πεδιάδος Ηρακλείου- με στόχο τη διερεύνηση νέων πεδίων έρευνας και την ανάδειξη πρόσθετων στοιχείων για την ιστορία των αεροδρομίων του νησιού. Δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : kostasmoutzouris@hotmail.gr.