tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Διεθνές συνέδριο EUROMAT2017

Concert Hall Θεσσαλονίκη

Το διεθνές συνέδριο EUROMAT2017, που έχει ως αντικείμενο τις εξελίξεις στον τομέα των υλικών στην Ευρώπη, θα διεξαχθεί στο "Concert Hall  της Θεσσαλονίκης, από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Θεματολογία: Λειτουργικά υλικά Δομικά υλικά Επεξεργασία Χαρακτηρισμός και μοντελοποίηση Ενέργεια και Περιβάλλον Βιοϊατρικά και υγειονομική περίθαλψη Εκπαίδευση, Στρατηγική και Μεταφορά Τεχνολογίας Πρώτες ύλες. Πληροφορίες: http://euromat2017.fems.eu/

10ο συνέδριο για τη Συντήρηση των Μνημείων της Μεσογείου

Κτηρίο Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Αθήνα

Το 10ο διεθνές συνέδριο για τη Συντήρηση των Μνημείων της Μεσογείου (10th International Symposium on the Conservation of Monuments in the Mediterranean Basin) θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα, στους χώρους του κτηρίου Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου), που διοργανώνεται από τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Θέμα του Συνεδρίου είναι: “Φυσικοί και Ανθρωπογενείς Παράγοντες Κινδύνου και Αειφόρος Συντήρηση”. «Το συνέδριο –υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση- αποτελεί το 10ο μιας σειράς προηγούμενων επιτυχημένων συνεδρίων (Μπάρι-1989, Γένοβα-1991, Βενετία-1994, Ρόδος-1997, Σεβίλλη-2000, Λισσαβόνα-2004, Ορλεάνη-2007, Πάτρα-2010 και Άγκυρα-2014). Η σειρά των διεθνών συνεδρίων για τη Συντήρηση των Μνημείων της Μεσογείου έχει καθιερωθεί ως σημαντικός επιστημονικός θεσμός στον τομέα της συντήρησης των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς». Θεματικές περιοχές: Τεχνολογίες για την αποκατάσταση της φθοράς και την αειφόρο συντήρηση Μεθοδολογίες για τον χαρακτηρισμό και την αποτίμηση της φθοράς Ιστορικά και δομικά χαρακτηριστικά των μνημείων Φυσικοί και ανθρωπογενείς παράγοντες κινδύνου Ψηφιακές τεχνικές για την πολιτιστική κληρονομιά Σχεδιασμός και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς Η προθεσμία για την υποβολή εργασιών για το συνέδριο λήγει στις 31 Μαϊου 2017. Πληροφορίες: http://conference2017.monubasin.com, conference2017@monubasin.com , 210 - 7724296, 32333214.

Συνέδριο: Crowd Dialog Europe “Τhe next next”

    To Crowd Dialog Europe 2017 διοργανώνεται φέτος στην Αθήνα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 και θα φιλοξενήσει 500 επιλεγμένους Crowd Experts από όλο τον κόσμο, με έναν κοινό στόχο: “enabling the crowd for a greater good”. Θέματα του Crowd Dialog είναι η δυναμική του πλήθους με μεθοδολογίες Crowdsourcing, Crowdfunding και CrowdInnovation. To συνέδριο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συμμετέχουν εθνικοί εκπρόσωποι από 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα και την πολιτική προκειμένου να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή του πλήθους στην επίλυση προβλημάτων. Σκοπός του συνεδρίου είναι να γίνει συζήτηση για τη δυναμική του πλήθους, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι μεθοδολογίες του Crowdsourcing μετασχηματίζουν υφιστάμενες διαδικασίες και τεχνολογίες, με επιπτώσεις σε κράτη, επιχειρήσεις και οργανισμούς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις σημερινές και μελλοντικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τα κράτη και τους οργανισμούς, αλλάζοντας τα δεδομένα της σημερινής οικονομίας και χρησιμοποιώντας νέα μοντέλα χρηματοδότησης και εναλλακτικές επιχειρηματικές μεθοδολογίες που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη. «Το next next σηματοδοτεί τη νέα οικονομική εποχή, όπου μπορούμε να οικοδομήσουμε σε βιώσιμη, καινοτόμο, εξωστρεφή και συνεργατική βάση, βασισμένοι στην τεχνολογία, αντανακλώντας τη δύναμη και την συμμετοχή των πολλών στην πράξη, υπογραμμίζεται. Στο πλαίσιο της οικονομίας next next, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα νέα μοντέλα χρηματοδότησης και τις εναλλακτικές επιχειρηματικές μεθοδολογίες που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Οι μεθοδολογίες crowdfunding, crowdsourcing και crowdinnovation είναι μερικά από τα εργαλεία που διαθέτει η νέα επιχειρηματική εποχή, και μπορούν να παρέχουν συμπληρωματικές λύσεις, όχι μόνο για την ελληνική κατάσταση, αλλά και για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία».

Τεχνολογίες Περιορισμού της Κλιματικής Αλλαγής

Divani Caravel Αθήνα

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office, EPO) διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Τεχνολογίες Περιορισμού της Κλιματικής Αλλαγής» στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το συνέδριο θα εξετάσει τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές τάσεις σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής (Climate Change Mitigation Technologies - CCMTs). Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρέχει μία πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών αναφορικά με την ανάπτυξη και διάδοση τεχνολογιών περιορισμού της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Θα δοθούν πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην καινοτομία και την εμπορευματοποίηση των σχετικών τεχνολογιών και θα συζητηθεί η ενσωμάτωση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και οι σύγχρονες προκλήσεις ως προς την εφαρμογή Τεχνολογιών για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, με παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και περιπτωσιολογικών μελετών από διαφορετικές χώρες. Καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής: 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στο συνέδριο θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία Ελληνικά - Αγγλικά. Πληροφορίες: Ράνια Ζαχαροπούλου (email: rzax@obi.gr, τηλέφωνο: 210 6183541), https://www.obi.gr/obi/?tabid=60&ncId=21&ncode=653

Διαβούλευση Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των λεκανών απορροής ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας (EL09)

Αίθουσα ΤΕΕ ΤΚΜ Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη

Ημερίδα με θέμα: ‘‘Διαβούλευση Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των λεκανών απορροής ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας (EL09)’’, θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017. Πληροφορίες για τη διαδικασία διαβούλευσης, καθώς και τα κείμενα του Προκαταρκτικού Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκονται στον ιστότοπο http://floods.ypeka.gr/ Δηλώσεις συμμετοχής: Ειδική Γραμματεία Υδάτων (τηλ. 2131515417,   2131515419, e-mail: info.egy@prv.ypeka.gr).