tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Παγκόσμιο συνέδριο Graphene Week 2017

Divani Caravel Αθήνα

  Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) διοργανώνει στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) το διεθνές συνέδριο Graphene Week 2017, από τις 25 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το GRAPHENE WEEK αποτελεί το επίσημο συνέδριο του Graphene Flagship και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 σε διαφορετική πόλη. Παράλληλα με το συνέδριο διοργανώνεται  έκθεση με καινοτόμα προϊόντα βασισμένα στο γραφένιο και με περίπτερα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των εφαρμογών του γραφενίου. To συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 600 συνέδρους και θα το προλογίσει  ο κάτοχος Νόμπελ Φυσικής (2010) για την ανακάλυψη του γραφενίου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Manchester, Konstantin Novoselov. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα GrapheneFlagship ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 και αντιπροσωπεύει μία νέα μορφή συντονισμένης ερευνητικής πρωτοβουλίας της ΕΕ με προϋπολογισμό 1.000.000.000 ευρώ.  Σήμερα συνεργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα 150 εταίροι από 23 χώρες.  Οι εταίροι αντιπροσωπεύουν ερευνητικές ομάδες από τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και βιομηχανικό χώρο και συνεργάζονται στενά μέσα από 15 τεχνικά πακέτα εργασίας τα οποία καλύπτουν όλες τις ερευνητικές δραστηριότητες σχετικά με το γραφένιο». Πληροφορίες: Αγγελική Κοσμάτου (τηλ. 2610 965266, e-mail: Kosmatou@iceht.forth.gr)

Featured Featured

ATHENS ENERGY GAS FORUM: «GREECE AS SOUTHEASTERN EUROPE & EAST MED ENERGY GAS HUB»

Αμφιθέατρο του ΤΕΕ , Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος

Στο ΤΕΕ το ATHENS ENERGY GAS FORUM: «GREECE AS SOUTHEASTERN EUROPE & EAST MED ENERGY GAS HUB»   Πλησιάζουν οι ημέρες για το φετινό ATHENS ENERGY GAS FORUM με τίτλο «GREECE AS SOUTHEASTERN EUROPE & EAST MED ENERGY GAS HUB». Το συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΕ στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου στο Σύνταγμα (Νίκης 4) έχει προκαλέσει ήδη το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς, καθώς συμμετέχουν ως ομιλητές εταιρείες και στελέχη από όλο το φάσμα της αγοράς φυσικού αερίου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Την έναρξη του συνεδρίου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, στις 10 το πρωί, θα κηρύξουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν η εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Monika Ekstrom (Head of Political Reporting and Policy Analysis) και ο επικεφαλής Τομεακών Προγραμμάτων του World Energy Council Didier Sire. Στο συνέδριο θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι τάσεις και οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας και ειδικότερα του φυσικού αερίου, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές και θα κατατεθούν προτάσεις για τις απαραίτητες πολιτικές και δράσεις, που θα ενισχύσουν την αγορά ενέργειας και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, θα συζητηθούν θέματα των δικτύων φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η ενεργειακή ασφάλεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η διαφοροποίηση μέσω νέων πηγών τροφοδοσίας και νέων διασυνδέσεων. Επίσης θα συζητηθούν οι ευκαιρίες που δημιουργούνται στον τεχνικό κλάδο από τις επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου, ένα θέμα που αφορά ιδιαίτερα ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο της χώρας. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών που θα συζητήσουν τα θέματα αυτά περιλαμβάνονται οι: CHRISTOPHE LIAUD, (GIE Member, Commercial Director Dunkerque LNE) Λεωνίδας Μπακούρας (Γενικός Διευθυντής ΕΔΑ ΘΕΣΣ – Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας) Αναστάσιος Τόσιος (Operations Manager της ΕΔΑ Αττικής) Δημήτριος Μανώλης (Επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ) Θωμάς Αχείμαστος (Αντιπρόεδρος GASTRADE) ΚώσταςΤσιρίκης (Permitting Lead TAP Greece) Mateo Restelli (Development Director IGI POSEIDON) ΓιάννηςΚιρκινέζης (Business Development Manager of Hill International -Hellas) ΤάκηςΚάππος (Managing Director C+M Engineering) Andrea Bombardi, (Chief Commercial Officer Energy & Infrastructure RINA ENERGY) ενώ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εταιρειών ΔΕΔΑ, Μ&Μ GAS, SAIPEM κα. Το οριστικό πρόγραμμα των ομιλητών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ τις επόμενες ημέρες. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενεργείας.  Χορηγοί Επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το energypress.gr, η voria.gr, η greenagenda.gr και η Εφημερίς Δημοπρασιών-dimoprasion.gr.

8ο ICTR

Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκη

Ειδική αναφορά στο «έξυπνο» αυτοκίνητο αναμένεται να γίνει στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές (International Congress on Transport Research-ICTR), που διοργανώνουν -από σήμερα ως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης- ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ., www.ses.gr) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, www.hit.certh.gr). Το συνέδριο, με κεντρικό θέμα: “Το μέλλον των Μεταφορών: Ένα όραμα για το 2030” διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Θεσσαλονίκης και την αρωγή των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Δικτύων ECTRI, ERTICO, EURNEX, FEHRL, HUMANIST και WEGEMT.

«Αττική σε κρίση»: Προσυνεδριακή εκδήλωση

Πλατεία Ρολογιού Αθήνα

Προσυνεδριακή εκδήλωση Στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, με τοπική ημερίδα στην Πλατεία Ρολογιού στον Ασπρόπυργο, ξεκινούν οι δραστηριότητες στο πλαίσιο του συνεδρίου του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, με τίτλο: «Αττική σε Κρίση», που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2017, στο Κτήριο Αβέρωφ του ΕΜΠ. «Με θέματα τις τρέχουσες εξελίξεις στον χωρικό σχεδιασμό και την οικιστική πραγματικότητα, τον κοινωνικό εξοπλισμό, το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, τα χωρικά προβλήματα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την οικιστική κληρονομιά, την χωροθέτηση παραγωγικών δραστηριοτήτων κλπ, στην Αττική, στις προσυνεδριακές ημερίδες και το συνέδριο θα αναπτυχθούν πάνω από 200 ανακοινώσεις από αρχιτέκτονες πολεοδόμους, μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων, νομικούς, ιστορικούς, αρχαιολόγους, επιστήμονες άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και συλλογικούς κοινωνικούς φορείς και κινήματα από πολλά σημεία της Αττικής», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση. Πληροφορίες: https//atticaincrisis.com

Εκδήλωση: «Τουρισμός για όλους»

Αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος» Θεσσαλονίκη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Ξεναγών (FEG) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προσβάσιμου Τουρισμού (ENAT) -και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού- διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Τουρισμός για όλους», στις 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 στην Αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος». «Οι ομιλίες θα έχουν ως κεντρική ιδέα την προσβασιμότητα στον Ελληνικό Τουρισμό και Πολιτισμό, καθώς και την ενημέρωση για μία τεράστια αγορά που μένει ανεκμετάλλευτη στην Ελλάδα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για δράση του ΕΣΠΑ

Αμφιθέατρο κτηρίου Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για τη δράση ΕΣΠΑ σχετικά με την αυτοαπασχόληση πτυχιούχων διοργανώνει στις 27 Σεπτεμβρίου το ΤΕΕ/ΤΚΜ, με την υποστήριξη του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και κατόπιν πρωτοβουλίας της Μόνιμης Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την ευκαιρία να χρηματοδοτήσουν το επαγγελματικό τους ξεκίνημα, αλλά και την υφιστάμενη δραστηριότητά τους μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, έχουν οι Έλληνες πτυχιούχοι μηχανικοί, στο πλαίσιο της δράσης “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης”. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο  Χρήστος Σαρίκενας, υπεύθυνος του προγράμματος στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, που είναι ο Ενδιάμεσος Φορέας που έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του κτηρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη). Πληροφορίες:  http://www.teetkm.gr/stis-1110-ligei-i-ba-periodos-ypobolis-aitiseon-gia-to-programma-aytoapasxolisis-ptyxioyxon/