tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Παγκόσμιο συνέδριο Graphene Week 2017

Divani Caravel Αθήνα

  Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) διοργανώνει στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) το διεθνές συνέδριο Graphene Week 2017, από τις 25 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το GRAPHENE WEEK αποτελεί το επίσημο συνέδριο του Graphene Flagship και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 σε διαφορετική πόλη. Παράλληλα με το συνέδριο διοργανώνεται  έκθεση με καινοτόμα προϊόντα βασισμένα στο γραφένιο και με περίπτερα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των εφαρμογών του γραφενίου. To συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 600 συνέδρους και θα το προλογίσει  ο κάτοχος Νόμπελ Φυσικής (2010) για την ανακάλυψη του γραφενίου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Manchester, Konstantin Novoselov. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα GrapheneFlagship ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 και αντιπροσωπεύει μία νέα μορφή συντονισμένης ερευνητικής πρωτοβουλίας της ΕΕ με προϋπολογισμό 1.000.000.000 ευρώ.  Σήμερα συνεργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα 150 εταίροι από 23 χώρες.  Οι εταίροι αντιπροσωπεύουν ερευνητικές ομάδες από τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και βιομηχανικό χώρο και συνεργάζονται στενά μέσα από 15 τεχνικά πακέτα εργασίας τα οποία καλύπτουν όλες τις ερευνητικές δραστηριότητες σχετικά με το γραφένιο». Πληροφορίες: Αγγελική Κοσμάτου (τηλ. 2610 965266, e-mail: Kosmatou@iceht.forth.gr)

8ο ICTR

Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκη

Ειδική αναφορά στο «έξυπνο» αυτοκίνητο αναμένεται να γίνει στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές (International Congress on Transport Research-ICTR), που διοργανώνουν -από σήμερα ως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης- ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ., www.ses.gr) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, www.hit.certh.gr). Το συνέδριο, με κεντρικό θέμα: “Το μέλλον των Μεταφορών: Ένα όραμα για το 2030” διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Θεσσαλονίκης και την αρωγή των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Δικτύων ECTRI, ERTICO, EURNEX, FEHRL, HUMANIST και WEGEMT.

2η Ευρωμεσογειακή διάσκεψη για τις πόλεις

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΡΗΤΗ

Η 2η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη με θέμα: “Smart, Inclusive and Resilient Small and Medium-sized Cities and Island Communities in the Mediterranean: Exploring Current Research Paths and Experience-based Evidence” θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης, από: • Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού • Την Ερευνητική Ομάδα URENIO, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Αρχιτεκτόνων. • Το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωγραφίας. • Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, KIOS Research and Innovation Center of Excellence. • Το Δίκτυο SMART-MED (Smart Cities Mediterranean Cluster). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 15 Μαΐου 2017 Πληροφορίες: Α. Στρατηγέα, Αν. Καθ. ΕΜΠ stratige@central.ntua.gr και στην ιστοσελίδα: http://www.smartbluecity.com

Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής PCI2017

ΤΕΙ Θεσσαλίας Λάρισα

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί φέτος –από τις 28 ως τις 30 Σεπτεμβρίου- το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ). Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, το «PCI2017» έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά επιστημονικά συνέδρια για την παρουσίαση από πλευράς Ελλήνων επιστημόνων (και όχι μόνο) ερευνητικών και επιστημονικών εργασιών από τον χώρο της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Πληροφορικής. Η επιστημονική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, από την ΕΠΥ, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Το Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής επιδιώκει να αποτελέσει κανάλι επικοινωνίας μεταξύ ερευνητών της Πληροφορικής (Πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νεοφυών εταιριών, κ.α.), επαγγελματιών της Πληροφορικής, υπευθύνων για λήψη αποφάσεων σε Δημόσιους φορείς και όλων όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σε αυτό το πολύπλευρο πεδίο, επισημαίνεται σε ανακοίνωση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για θέματα τεχνολογίας αιχμής που μπορεί να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανταγωνιστικότητα και τη συνεχή ανάπτυξη, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».  Έκθεση καινοτομικών εφαρμογών Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, θα οργανώσει στον χώρο του συνεδρίου έκθεση καινοτομικών εφαρμογών ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών), στην οποία θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν καινοτόμες εφαρμογές Μηχανικών και Επιστημόνων ΤΠΕ καθώς και Επιχειρήσεων ΤΠΕ, εφαρμογές που είναι συναφείς με τις ΤΠΕ και διαθέτουν χαρακτηριστικά καινοτομίας και πρωτοτυπίας. Οι εφαρμογές θα επιλεγούν από την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου και θα βραβευθούν από το ΤΕΕ Κ-Δ Θεσσαλίας.

Εκδήλωση σχετικά με τη νέα νομοθεσία ενεργειακών ελέγχων

Σ010 OTE Academy Πέλικα και Σπάρτης 1, Αθήνα

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη νέα νομοθεσία ενεργειακών ελέγχων με αρωγό την πιστοποίηση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ν.4342/2015 και  της ΚΥΑ 178679 (ΦΕΚ 2337B/10.7.2017), διοργανώνει η TÜV AUSTRIA HELLAS, στις 28 Σεπτεμβρίου 2017. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Σ010 της OTE Academy (Πέλικα και Σπάρτης 1, Μαρούσι)  στις 17.00 και είναι ανοιχτή για το κοινό. Πληροφορίες: Τηλ.:  210- 5220920, εσωτ. 101 (Αλεξάνδρα Νάση).

Διαλέξη της ΕΛΛΕΤ

Η «Ώσμωση των Πολιτισμών» αποτελεί τον κεντρικό άξονα του νέου κύκλου διαλέξεων του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που ξεκινά το φθινόπωρο 2017. Η εναρκτήρια διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 6.30 μμ, στο κτίριο της ΕΛΛΕΤ (Τριπόδων 28, Πλάκα) με θέμα: "Το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου στην Κωνσταντινούπολη", ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα διαλέξεις: Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για κράτηση θέσεων:  Κ. Βλάχου, τηλ. 210 – 32 25 245 / εσωτ. 112 . Πληροφορίες: www.ellet.gr