tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Συνέδριο: «Τέχνη και Δημοκρατία»

Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Ξεκινά στις 7 Δεκεμβρίου -και ολοκληρώνεται στις 9 Δεκεμβρίου) το συνέδριο με θέμα: «Τέχνη και Δημοκρατία», που διοργανώνει (στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης), το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Οι δύο διαφορετικές έννοιες της τέχνης και της δημοκρατίας θα συζητηθούν από τη σκοπιά της φιλοσοφίας της τέχνης, της πολιτικής θεωρίας, της ιστορίας των ιδεών και της εξέλιξης των νοοτροπιών. Επιστήμονες από τα πεδία της ιστορίας, της πολιτικής, της φιλοσοφίας, της αισθητικής και της λογοτεχνίας θα επιχειρήσουν μια συγκριτική ανάγνωση και ερμηνεία των διεθνών και των εθνικών/ελληνικών φαινομένων, κινημάτων, νοοτροπιών, ιδεολογικών και καλλιτεχνικών πρακτικών, σε μακρά διάρκεια. Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό.

5ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Το 5ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: Η Δύναμη των Περιφερειών, Δύναμη των Πολιτών». Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 18:30 μμ , παρουσία -όπως αναμένεται- του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει τις ομιλίες του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και του προέδρου της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, καθώς και χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν την επόμενη μέρα, με θεσμικά-οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα των περιφερειών, το θέμα της πολιτικής προστασίας και το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

«Αρχαιολογικές Έρευνες και Μεγάλα Δημόσια Έργα»

Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία Πανεπιστημίου 22, ΑΘΗΝΑ

To πλούσιο ανασκαφικό έργο που πραγματοποίησαν την τελευταία δεκαετία στο πλαίσιο κατασκευής των μεγάλων δημόσιων έργων, θα δημοσιοποιήσουν σε συνέδριο για ειδικούς επιστήμονες, αλλά και για το ευρύ κοινό, οι εφορείες αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017, στο κτίριο της «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία» (Πανεπιστημίου 22), με τη συμμετοχή περισσότερων από ενενήντα συνέδρων. Τίτλος του συνεδρίου είναι «Αρχαιολογικές Έρευνες και Μεγάλα Δημόσια Έργα», που αφορούν κυρίως τους μεγάλους οδικούς άξονες (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΙΟΝΙΑ, ΠΑΘΕ, Ε65, ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ), καθώς και στρατηγικές επενδύσεις (ΔΕΗ, Λίμνη Κάρλα). Σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση αξιοποίησης της εμπειρίας που αποκτήθηκε μέσα από τη διαχείριση των αρχαιοτήτων στο πλαίσιο των εργασιών μεγάλων δημόσιων έργων. Οι ενότητες του συνεδρίου αφορούν το συνολικό έργο των περιφερειακών υπηρεσιών, σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα, το ανασκαφικό και ερευνητικό έργο σε αρχαιολογικές θέσεις, όπως οικισμοί-πόλεις, νεκροταφεία, χώροι λατρείας, ύπαιθρος χώρα, αγροτικές-εργαστηριακές εγκαταστάσεις, οχυρώσεις, οδικά δίκτυα, λουτρά και την προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Συνέδριο για τα αστικά ποτάμια

Διήμερο συνέδριο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017, με τίτλο: «Αστικά ποτάμια: Επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση της φύσης με την πόλη (Urban rivers: re-defining the connection between nature and city)», διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιάκωβος Γκανούλης, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και ο αντιπρόεδρος της ISOCARP (International Society of City and Regional Planners) Sébastien Goethals, πολεοδόμος, σχεδιαστής και αρχιτέκτονας, ο οποίος ασχολείται με θέματα στρατηγικού και αστικού σχεδιασμού. Επίσης, στο συνέδριο ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, ενώ θα παρουσιαστούν και καλές πρακτικές και εισηγήσεις από  φορείς και μέλη του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια. «Το συνέδριο θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που έχουν υιοθετήσει όλες οι πόλεις – μέλη του δικτύου και έχει προσελκύσει συμμετοχές τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από ακαδημαϊκά ιδρύματα, φορείς, επαγγελματίες και πολίτες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Featured Featured

Έκθεση «Greek Tourism Expo ‘17»

Metropolitan Expo Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

To Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχοντας υπόψη τόσο το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας σε τομείς όπως το φυσικό περιβάλλον και το τουριστικό ενδιαφέρον, όσο και την αναγνώριση της ανάγκης αναβάθμισης των ξενοδοχειακών και των εν γένει τουριστικών μας μονάδων, έθεσε υπό την αιγίδα του την 4η Διεθνή έκθεση Τουρισμού με τίτλο «Greek Tourism Expo ‘17» που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO. Στο πλαίσιο των δράσεων που προγραμματίζει το ΤΕΕ για την ουσιαστική παρουσία του και στον Τομέα του Τουρισμού, δημοσιεύει : Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση «Greek Tourism Expo ‘17» που υποστηρίζεται από το ΤΕΕ, το Ελληνικό Τμήμα της UIA και το Διεθνές Πρόγραμμα της UIA ARES «Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» για Μακέτες και Σχέδια υλοποιημένων βιοκλιματικών Ξενοδοχείων Ιδέες για νέα Ξενοδοχεία πάντοτε με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι προτάσεις θα αποσταλούν στο ΤΕΕ, σχεδιασμένες σε χαρτί Α3, κάθετης διάταξης, για τη Δ/νση Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων / Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Νίκης 4, 10563, Αθήνα, καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση greok@central.tee.gr. Καταληκτική ημερομηνία : 23 Ιουνίου 2017 Στην έκθεση θα παρουσιαστούν όσες προτάσεις επιλεγούν σε ειδικό χώρο στο Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σύμφωνα με τα σχέδια των συντελεστών της καλύτερης πρότασης που θα επιλεγεί μεταξύ των ιδεών, θα κατασκευαστούν επί τόπου πρότυπα: πράσινου -βιοκλιματικού δωματίου με το λουτρό του υποδοχής (reception) πράσινου-βιοκλιματικού ξενοδοχείου Πληροφορίες: greok@central.tee.gr

Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε. & της καινοτομίας

Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, Αθήνα

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί το συνέδριο με τίτλο: «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε. & της καινοτομίας», στους συνεδριακούς χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο). Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναμένεται να παρουσιαστούν περίπου 250 εργασίες. Για την παρακολούθηση του συνεδρίου, απαιτείται προεγγραφή σύνεδρου. Πληροφορίες: http://synedrio.edu.gr/