Το 4ο Διεθνές Συνέδριο BIM Conference
To ΤΕΕ διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της EU BIM Task Group το 4ο Διεθνές Συνέδριο BIM Conference με τίτλο “Early Majority in Action”.
Επιμορφωτικά Εργαστήρια για BIM
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 το ΤΕΕ διοργάνωσε σειρά Επιμορφωτικών Εργαστηρίων με στόχο τη βασική κατανόηση του BIM, του BIM Execution Plan και των αρχών του ISO-19650, την παρουσίαση μελετών περίπτωσης, την ανάλυση κόστους – οφέλους και την ανάδειξη των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την υιοθέτηση του BIM σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Επιμορφωτικά Εργαστήρια με θέμα τα ESG Κριτήρια, Βιώσιμες και Ενεργειακά Ουδέτερες πόλεις
Στα Επιμορφωτικά Εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2023 με αντικείμενο τα ESG (Environmental, Social and Governance) Κριτήρια εξετάστηκε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο με ιδιαίτερη έμφαση στις νομικές και κανονιστικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επιμορφωτικό Εργαστήριο με θέμα: ESG Κριτήρια – Κλιματικό Σύμφωνο των Πόλεων – Τεχνικές Ομάδες Γειτονιάς
Το Εργαστήριο, περιέλαβε ενημέρωση για τα ζητήματα και τις εξελίξεις αναφορικά με τα ESG Κριτήρια και τη σημασία τους με στόχο την ενίσχυση της γνώσης και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σχετικά με την εφαρμογή τους.
Επιμορφωτικά Εργαστήρια για Πρόσβαση στους Πόρους της ΕΕ και τα Διαθέσιμα Χρηματοδοτικά Προγράμματα
Το ΤΕΕ πραγματοποίησε σειρά Επιμορφωτικών Εργαστηρίων με στόχο την ενημέρωση και την καθοδήγηση των συμμετεχόντων σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις ευκαιρίες πρόσβασης στους πόρους της ΕΕ.
Αποστολή κλιμακίου Μηχανικών στην Τουρκία μετά τον μεγάλο σεισμό του 2023
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής, διοργάνωσε την αποστολή ομάδας 17 Μηχανικών στην Τουρκία, στον απόηχο των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023.
Επιμορφωτικό Εργαστήριο «Σεισμική ακολουθία 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία: Γεωτεχνικές αστοχίες και επιπτώσεις στις κατασκευές»
Ως συνέχεια της αποστολής των ελλήνων Μηχανικών στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας, το ΤΕΕ διοργάνωσε Επιμορφωτικό Εργαστήριο για να παρουσιαστεί η πρόσφατη γνώση από τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στα ευρήματα της ομάδας.
Διεθνές διαδικτυακό Εργαστήριο “Lessons learnt after the Feb 6th earthquake sequence in Turkiye. The Hellenic Reconnaissance Mission of April 21-25”
Το ΤΕΕ, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το ΕΤΑΜ, διοργάνωσε διαδικτυακό Επιμορφωτικό Εργαστήριο, στο οποίο παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της αποστολής των Ελλήνων Μηχανικών σε ελληνικό καθώς και σε διεθνές κοινό.
Φιλοξενία της διοργάνωσης “Περιφερειακή Συνάντηση Νότου” της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών ENGINEERS EUROPE
Το ΤΕΕ, ως Εθνικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών – ENGINEERS EUROPE, που συμμετέχει με εκπρόσωπο Μέλος της επιτροπής Europe Monitoring Committee, φιλοξένησε την Περιφερειακή Συνάντηση Νότου (2023 Regional Meeting South) της ENGINEERS EUROPE.
Επιμορφωτικό Εργαστήριο «Climate talks: Engineers in a Changing World»
Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε στενή σύνδεση με τη φιλοξενία από το ΤΕΕ, της διοργάνωσης “Περιφερειακή Συνάντηση Νότου” της ENGINEERS EUROPE και εστίασε στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στην ανθεκτικότητα των υποδομών και στη θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές.
Φιλοξενία της συνάντησης του Governors Board του τομέα Region10 του οργανισμού American Society of Civil Engineers (ASCE)
Το ΤΕΕ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα και συνέδραμε στη διαδικασία διεξαγωγής της συνάντησης του Governors Board του τομέα Region10 της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών.
Διεθνές Συμπόσιο “Αειφορία στις υποδομές – Sustainability and Infrastructure”
Αξιποιώντας την παρουσία του ASCE Region 10 στην Αθήνα και επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως φορέας που γεφυρώνει την ελληνική και τη διεθνή κοινότητα των Μηχανικών, το ΤΕΕ διοργάνωσε Διεθνές Συμπόσιο που ανέδειξε τη σημασία της βιωσιμότητας στις σύγχρονες υποδομές, με τίτλο “Sustainability and Infrastructure”.
8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ Μάρτιος 2018 Το Ελληνικό Τμήμα Σκυροδέματος του ΤΕΕ από κοινού με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) διοργανώνουν Συνέδριο Σκυροδέματος, στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2018. 29-31 3 2018 – Ίδρυμα Ευγενίδου Επίσημη Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://www.skyrodema2018.gr/ Εισηγήσεις Συνεδρίου
Ημερίδα με θέμα «Από το παρελθόν στο Μέλλον, από την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία στις Έξυπνες Πόλεις. Ο ρόλος της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού στην εξέλιξη της ανθρωπότητας» 27 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου Φωτογραφίες – Ομιλίες
1st International Conference TMM_CH – Transdisciplinary Multispectral Modelling and Cooperation for the Preservation of Cultural Heritage 10-13 October, 2018 Eugenides Foundation Athens, Greece Official Website: https://tmm-ch2018.com/ Revised Selected Papers, Program, Information
INCEPTION ATHENS COURSE 6th – 7th November 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Βραδιά του Ερευνητή 2017 ΕΜΠ Ιστορικό Κτήριο, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από 5 το απόγευμα έως 12 το βράδυ Πληροφορίες
2η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μηχανικών των Χωρών της Μεσογείου-EAMC (Engineering Association of Mediterranean Countries) 12 -14 Μαΐου 2017 , Ρέθυμνο, Κρήτη Το ΤΕΕ φιλοξένησε τις εργασίες της 2ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μηχανικών των Χωρών της Μεσογείου-EAMC (Engineering Association of Mediterranean Countries) που παραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Μαΐου 2017 στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Το TEE είναι ένα από τα ιδρυτικά Μέλη του EAMC που ιδρύθηκε το 2016 με τη στήριξη του World Federation of Engineers Organizations (WFEO). Σύμφωνα με το καταστατικό του Οργανισμού η στρατηγική θέση των χωρών της Μεσογείου ενισχύει τον γεωπολιτικό τους ρόλο στην διατήρηση της ισορροπίας στην περιοχή. Οι πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις καθιστούν αναγκαία τη συνεργασία των χωρών και τη διαμόρφωση των πολιτικών. Στις 13 Μαΐου 2017, διοργανώθηκε Τεχνική Εκδήλωση με θέμα «Αναμορφώνοντας Γέφυρες» που αφορά σε επεμβάσεις δομικής και αρχιτεκτονικής αναβάθμισης υπαρχουσών γεφυρών. Οι Εκδηλώσεις θα πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα του Ιδρύματος Μεσογειακών Σπουδών (Νικ.Φωκά 130 & Μελισσινού)
4η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo 2017 Το ΤΕΕ έχει θέσει υπό την αιγίδα του την 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo 2017. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο METROPOLITAN EXPO ATHENS (Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) Το ΤΕΕ θα συμμετάσχει στην Έκθεση με περίπτερο, παρουσιάζοντας έργα Ελλήνων Μηχανικών και τεχνικών εταιρειών, με έμφαση στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την αναβάθμιση ξενοδοχείων και λοιπών κτιρίων τουριστικού προσανατολισμού. http://www.greektourismexpo.gr/el/ Greek Tourism 2017 – Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς τους αποφοίτους Αρχιτεκτονικών Σχολών για παρουσίαση υλοποιημένων ή μη Βιοκλιματικών Ξενοδοχείων
64η Γενική Συνέλευση του ECCE 21-22 Οκτωβρίου 2016, Αθήνα Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συμβολής του ΤΕΕ για τρόπους αναζήτησης χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων, προσκάλεσε ως ομιλητές Αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι κεντρικές Εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από τους κ.κ. Miguel Gil Terte, Μέλος του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αντιπροέδρου Jyrki Katainen, Γιώργο Κολυβά, Πολιτικό Αναλυτή Περιφερειακή και Αστική Πολιτική «Εξυπνη » & Αειφόρος Ανάπτυξη, Martine Diss, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Μονάδας, COSME Χρηματοοικονομικά Μέσα, Αλέξανδρο Σωτηρίου, Υπεύθυνο Πολιτικής, Συνδέοντας την Ευρώπη – Επενδυτικές στρατηγικές για τις Υποδομές , Γεν.Δ/νση Move και Anna Krzyzanowska, Επικεφαλής της Μονάδας ” Επενδύσεις σε High -Δίκτυα ικανότητας ”, Γεν.Δ/νση Connect Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων από τους κ.κ. Nicholas Jennett, Αναπλ. Γεν. Διευθυντή και Ιωάννη Τσακίρη, Επικεφαλή της Περιφερειακής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη & Γειτονικές χώρες, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Πρόγραμμα Στρογγυλού Τραπεζιού | Φωτογραφίες | Δελτίο Τύπο ECCE
Έκθεση Έργων Σύγχρονης Ελληνικής Αρχιτεκτονικής στη Μόσχα 14-20 Οκτωβρίου 2016 στη Μόσχα Στο Πλαίσιο του Έτους Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας, το Ελληνικό Τμήμα της UIA (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων) υπό την Αιγίδα του ΤΕΕ, διοργάνωσε 14-20 Οκτωβρίου 2016 στη Μόσχα, Έκθεση με θέμα τη Σύγχρονη Ελληνική Αρχιτεκτονική, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Zodchestvo με τίτλο “Afterspace”. Τα ελληνικά έργα που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση ήταν ολοκληρωμένα/κατασκευασμένα κτίρια, από Έλληνες Αρχιτέκτονες, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας (2011-2016). Περισσότερες πληροφορίες: www.zodcehstvo.com | Συμμετέχοντες & Φωτογραφίες
Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά Αθήνα, 06 Οκτωβρίου 2016 Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συμβολής του ΤΕΕ για τρόπους αναζήτησης χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων, προσκάλεσε ως ομιλητές Αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι κεντρικές Εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από τους κ.κ. Miguel Gil Terte, Μέλος του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αντιπροέδρου Jyrki Katainen, Γιώργο Κολυβά, Πολιτικό Αναλυτή Περιφερειακή και Αστική Πολιτική «Εξυπνη » & Αειφόρος Ανάπτυξη, Martine Diss, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Μονάδας, COSME Χρηματοοικονομικά Μέσα, Αλέξανδρο Σωτηρίου, Υπεύθυνο Πολιτικής, Συνδέοντας την Ευρώπη – Επενδυτικές στρατηγικές για τις Υποδομές , Γεν.Δ/νση Move και Anna Krzyzanowska, Επικεφαλής της Μονάδας ” Επενδύσεις σε High -Δίκτυα ικανότητας ”, Γεν.Δ/νση Connect Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων από τους κ.κ. Nicholas Jennett, Αναπλ. Γεν. Διευθυντή και Ιωάννη Τσακίρη, Επικεφαλή της Περιφερειακής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη & Γειτονικές χώρες, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Πρόγραμμα | Brief Report | Highlights & Conclusions
Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή 2016 30 Σεπτεμβρίου 2016 Η Ευρωπαϊκή Βραδιά Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διεξάγεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, φέτος Βραδιά Ερευνητή διοργανώθηκαν σε έξι πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Συγκρότημα Πατησίων. Η Βραδιά του Ερευνητή διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων «Marie Sk³odowska-Curie»του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon2020 Η Ευρωπαϊκή Βραδιά Ερευνητή έχει ως στόχο να φέρει τους ερευνητές πιο κοντά στο ευρύ κοινό και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των δραστηριοτήτων της έρευνας και της καινοτομίας, με σκοπό την αναγνώριση και την κατανόηση της επίδρασης που έχει η δουλειά των ερευνητών στην καθημερινή ζωή των πολιτών και την ενθάρρυνση των νέων να ακολουθήσουν επιστημονική σταδιοδρομία.
Συνέδριο με τίτλο « Αειφόρος Αγορά Ακινήτων-Πλαίσιο Πολιτικής και Αναγκαίες Μεταρρυθμίσεις» 19 – 20 Σεπτεμβρίου 2016, Αθήνα To Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τη Διεθνή Ομοσπονδία Τοπογράφων (FIG) και την Παγκόσμια Τράπεζα, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, με σκοπό την επίτευξη «ενός κόσμου απαλλαγμένου από τη Φτώχεια, τον Φόβο και την Ανισότητα, όπου η Ζωή θα είναι Ασφαλής και η Ανάπτυξη Σθεναρή και Αειφόρος» Τους Συνέδρους καλωσόρισαν οι: Χρυσή Πότσιου, Πρόεδρος της FIG, Wael Zakout, Επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα Διαχείρισης Γης, Kirkor Ajderhanyan, Πρόεδρος της FIABCI, Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ, Χρόνης Ακριτίδης, Γεν Γραμ ΤΕΕ, Μιχάλης Καλογιαννάκης, Πρόεδρος Συλλόγου ΑΤΜ, Μαρίνος Κάβουρας, Κοσμήτορας της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, Βύρων Νάκος, Πρόεδρος Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI), ενώ η πρώτη ομιλία, ήταν αυτή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη. Περισσότερες πληροφορίες: http://fig-tfrealestate.ntua.gr
Εκδήλωση: Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία σε τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους Έλληνες Μηχανικούς και τις Ελληνικές Τεχνικές Εταιρείες 15 Σεπτεμβρίου 2016, Αθήνα Η Εσπερίδα με τίτλο «Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία σε τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους Έλληνες Μηχανικούς και τις Ελληνικές Τεχνικές Εταιρείες» πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Αθήνα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΤΕΕ και το Ελληνο-Αζέρικο Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης με σκοπό να συνδράμουν στην προσπάθεια των Μηχανικών να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, εξερευνώντας νέες προοπτικές και ευκαιρίες για τον τεχνικό κόσμο και τη χώρα γενικότερα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σημαντικές προσωπικότητες στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των μηχανικών και των τεχνικών εταιρειών των δύο χωρών με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ Γ.Στασινό και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αζέρικου Επιμελητηρίου κ Κ.Βαμβακά. Ομιλητές στην Εσπερίδα ήταν: Δημήτρης Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών, Δρ Βασίλειος Σιταράς, ΟΕΥ στην Ελληνική Πρεσβεία στο Αζερμπαϊτζάν, Ιωάννα Σαμπράκου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Διονύσιος Γεωργόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος της Μεσόγειος Α.Ε., Νίκος Στρατηγέας, Δ/νων Σύμβουλος της Ανάπλαση Α.Ε.
Η στρατηγική της Ανεξάρτητης Ανάπτυξης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, με Καινοτομία και συνεργασία με έμφαση στο Περιβάλλον, την Ενέργεια, την Κατασκευή, την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον τουρισμό 27 Ιουνίου 2016, Αθήνα Tο ΤΕΕ διοργάνωσε σε συνεργασία με το ΕΤΕΚ και την Ένωση Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ισραήλ (AEAGTSI- Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel) Εκδήλωση με θέμα «Η στρατηγική της Ανεξάρτητης Ανάπτυξης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, με Καινοτομία και συνεργασία με έμφαση στο Περιβάλλον, την Ενέργεια, την Κατασκευή, την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου 2016. Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους της Πολιτείας οι κ.κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, Υπουργός Επικρατείας και Έλενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Τουρισμού. Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν Ανώτατοι Ορθόδοξοι Ιεράρχες και εκπρόσωποι των Ισραηλινών φορέων στην Ελλάδα. Βασικοί ομιλητές στα αντίστοιχα θεματικά πεδία ήταν αξιωματούχοι Επαγγελματικών Φορέων. Η Εκδήλωση έκλεισε με τις παρεμβάσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα και των εκπροσώπων των Πρεσβειών της Κύπρου και του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα. Πρόγραμμα εκδήλωσης
Συνάντηση Κινέζων και Ελλήνων Αρχιτεκτόνων 14 Ιουνίου 2016, Αθήνα Στις 14 Ιουνίου 2016, Ομάδα Κινέζων Αρχιτεκτόνων, εκπροσωπώντας επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας τους, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΤΕΕ και με Μέλη του Ελληνικού Τμήματος UIA.
Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα την «Ενημέρωση της θεσμοθετημένης επαγγελματικής πρακτικής και εκπαίδευσης των Αρχιτεκτόνων και των Πολιτικών Μηχανικών, σε διεθνές επίπεδο» 5 Απριλίου 2016, Αθήνα Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας οργάνωσε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα την «Ενημέρωση της θεσμοθετημένης επαγγελματικής πρακτικής και εκπαίδευσης των Αρχιτεκτόνων και των Πολιτικών Μηχανικών, σε διεθνές επίπεδο» στις 5 Απριλίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεών του, στην Αθήνα. Η εκδήλωση οργανώθηκε με σκοπό τη διατήρηση των Eλλήνων Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο, μέσω της συνεχούς ενημέρωσης των σχετικών με την εκπαίδευση και το επάγγελμα τους θεμάτων. Συντονιστές του Στρογγυλού Τραπεζιού ήταν ο Δρ Βασίλειος Μπαρδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και ο κ.Νίκος Φιντικάκης, Εκλεγμένο Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων(UIA ) και Διευθυντής της UIA για το Πρόγραμμα ARES. Οι Βασικοί Ομιλητές ήταν: Άρης Χατζηδάκης, Εκπρόσωπος του ΤΕΕ στην EMC της FEANI, Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής FEANI και εκλεγμένος Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών ECCE για τη θητεία 2018-20. Τόνια Κατερίνη, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων. Καθ. Κωνσταντίνος Μέμμος, Διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών. Καθ. Fernado Ramos, Διευθυντής της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA). Szymczak Wlodzimierz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE). Chris Tokas, Εκπρόσωπος της ένωσης Δομοστατικών Μηχανικών Καλιφόρνιας (SEAOC). Tomas Vonier, Επόμενος Πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων και Γενικός Γραμματέας της UIA.
Εσπερίδα: «Ανάπτυξη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Υποσαχάρια Αφρική-οι Μηχανικοί επιχειρούν» 4 Απριλίου 2016, Αθήνα Το Τεχνικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, διοργάνωσαν στις 4.4.2016, Εκδήλωση με τίτλο «Ανάπτυξη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Υποσαχάρια Αφρική-οι Μηχανικοί επιχειρούν» Η Εκδήλωση οργανώθηκε για να παρουσιάσει ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης στους τομείς της Κατασκευής και της Ενέργειας στην Υποσαχάρια Αφρική, που αποτελεί αναδυόμενη οικονομία στο παγκόσμιο περιβάλλον. Βασικοί ομιλητές ήταν Πρέσβεις , Οικονομικοί Ακόλουθοι καθώς και ήδη εγκατεστημένοι εκεί επιχειρηματίες. Οι παρουσιάσεις ήταν γύρω από την Οικονομία, το Πολιτικό Περιβάλλον, τις Στατιστικές Μετρήσεις και την εμπειρία του Επιχειρείν στην Αφρική.