Γ. Στασινός: «Η Πολιτεία επιστρέφει επιτέλους στον τεχνικό κόσμο τον κόπο του, για να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής»
Κ. Μακέδος: «Αποδεικνύεται έμπρακτα η ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης για στιβαρή ανάπτυξη»
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και του Υφυπουργού κ. Νότη Μηταράκη ολοκληρώνεται η προβλεπόμενη μεταβίβαση στο ΤΜΕΔΕ του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας που δικαιούται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις εφαρμοστέες ιδρυτικές και καταστατικές του διατάξεις και στην εγκεκριμένη οικονομική μελέτη της εταιρείας Grant Thornton.
Υστέρα από τις συστηματικές, τεχνοοικονομικά τεκμηριωμένες, θεσμικές και νομικές διεκδικήσεις της Διοίκησης του Ταμείου, για δυόμισι και πλέον χρόνια, η Πολιτεία τηρώντας τη νομιμότητα και σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που υποχρέωνε την Κεντρική Διοίκηση να μεταφέρει στο ΤΜΕΔΕ το σύνολο της περιουσίας, που προβλεπόταν με βάση την εγκεκριμένη μελέτη βιωσιμότητάς του, έπραξε άμεσα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το καθήκον της.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αποδεικνύει έμπρακτα την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης για στιβαρή ανάπτυξη, αποκατάσταση των αδικιών, ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, των ελεύθερων επαγγελματιών, των Ελλήνων επιστημόνων.
Αποδεικνύει ότι σέβεται και δρα υποστηρικτικά στον Τεχνικό Κόσμο αποδίδοντάς του περιουσιακά στοιχεία που του ανήκουν και που ταυτόχρονα επιτρέπουν στο ΤΜΕΔΕ να επιτελεί απρόσκοπτα το αναπτυξιακό έργο της εγγυοδοσίας και της πιστοδοσίας προς τα μέλη του.
Το ΤΜΕΔΕ είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο από μηχανικούς για μηχανικούς, από τον τεχνικό κόσμο για τον τεχνικό κόσμο και τη χώρα. Με ίδιους πόρους, μέσα από τη δουλειά μηχανικών και εργολάβων, χωρίς κρατική χρηματοδότηση, δημιουργήσαμε και λειτουργούμε έναν πρότυπο φορέα για την παροχή εγγυήσεων και πίστης, προκειμένου να προχωρούν τα τεχνικά έργα της χώρας, ιδίως τα μικρότερα. Η χρησιμότητα της αποφασιστικότητας των μηχανικών να έχουν έναν χρηματοδοτικό φορέα φάνηκε περίτρανα στα χρόνια της κρίσης του τραπεζικού συστήματος. Η Πολιτεία έστω και καθυστερημένα αποδίδει στο Ταμείο, δηλαδή στον τεχνικό κόσμο που είναι μεριδιούχος του, την περιουσία που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε με δικά μας χρήματα και κακώς είχε μεταφερθεί στον ΕΦΚΑ. Μόνη ωφελημένη από αυτήν την κίνηση θα είναι η πραγματική οικονομία και η κοινωνία, που θα δει να υλοποιούνται γρηγορότερα αναγκαία έργα υποδομής.