- Έξυπνη Μεταποίηση (Acceleration of smart manufacturing)
- Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης
- Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων
- Ενέργειες ενημέρωσης δυνητικών δικαιούχων και διάχυσης των αποτελεσμάτων της Δράσης 16931 του ΕΣΑΑ
Έξυπνη Μεταποίηση (Acceleration of smart manufacturing)
ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ (PILLAR): Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας
ΑΞΟΝΑΣ (COMPONENT): 4.6 – Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας
ΔΡΑΣΗ (MEASURE): 16721 – 16721 ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ / MIS (ΟΠΣ): 5155018
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ (SUBPROJECT) ΣΤΟ ΕΣΑΑ: Έξυπνη Μεταποίηση (Acceleration of smart manufacturing)
ΣΥΝΟΛΙΚΟ Π/Υ ΕΡΓΟΥ (ΤΑ και άλλες πηγές): 75.181.171,20
Η δράση στοχεύει στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου της βιομηχανίας, οι οποίες ανέρχονται σε 56.920 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία έτους 2018 που περιλαμβάνονται στη στατιστική βάση δεδομένων για τις επιχειρήσεις (Structural Business Statistics) της Eurostat.
Το χρηματοδοτικό μέσο ενίσχυσης που έχει επιλεγεί στο πλαίσιο της δράσης είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση. Τα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να στοχεύουν στη βελτίωση της ανθεκτικότητας της επιχείρησης μέσω της αναβάθμισης των συστημάτων ψηφιακής διαχείρισης και ελέγχου της παραγωγής, στην προμήθεια προηγμένου και ψηφιακά ελεγχόμενου βιομηχανικού εξοπλισμού, στην ψηφιοποίηση των συστημάτων διασύνδεσης σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και στην παραγωγή συστημάτων και τεχνολογίας που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ενδεικτικές παρεμβάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των επενδυτικών σχεδίων που θα υποβληθούν από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της δράσης είναι η ψηφιοποίηση των γραμμών παραγωγής με την αξιοποίηση τεχνολογιών Industry 4.0, η αυτοματοποίηση και διασύνδεση των αλυσίδων εφοδιασμού, ο σχεδιασμός και η παραγωγή έξυπνων προϊόντων και υπηρεσιών, η εφαρμογή τεχνολογιών Έξυπνης Μεταποίησης (Smart Manufacturing) για τη βελτίωση της αποδοτικότητας κόστους, της διασφάλισης ποιότητας και της διαχείρισης κινδύνων, η χρηματοδότηση μελετών σκοπιμότητας και ερευνών αγοράς για την ανάπτυξη νέων έξυπνων προϊόντων/υπηρεσιών, η διεξαγωγή βιομηχανικής έρευνας με στόχο την παραγωγή νέων έξυπνων προϊόντων/υπηρεσιών, η ανάπτυξη δοκιμών πρωτοτύπου, και πιλοτικής εφαρμογής (first industrial deployment) κλπ.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της δράσης πρόκειται να χρηματοδοτηθούν δαπάνες υποδομών δικτύου υψηλής ταχύτητας 5G, για μηχανολογικό εξοπλισμό, εξοπλισμό εργαστηρίου και εξοπλισμό ποιοτικού ελέγχου, ΤΠΕ & εξοπλισμό λογισμικού, άδειες λογισμικού, άδειες cloud, υπηρεσιών ασφάλειας IT, σχεδιασμού προϊόντων,πνευματικής ιδιοκτησίας, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, κόστη πιστοποίησης, τεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υλοποίηση νέων υποδομών πληροφορικής και λογισμικών ή για τη διενέργεια ανάλυσης σκοπιμότητας για την ανάπτυξη νέων έξυπνων προϊόντων και υπηρεσιών, εκπαίδευσης προσωπικού και εργατικού δυναμικού στις νέες τεχνολογίες του Industry 4.0 κλπ. Στο πλαίσιο της δράσης έχει προβλεφθεί επίσης, η χρηματοδότηση δαπανών δημοσιότητας και επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης για την επιτυχή υλοποίησή του. Η Δράση υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με την συμβολή της ΕΥΔΕ ΒΕΚ.
Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης
ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ (PILLAR): Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας
ΑΞΟΝΑΣ (COMPONENT): 4.6 – Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας
ΔΡΑΣΗ (MEASURE): 16960 – 16960 Έξυπνες περιβαλλοντικές και πολιτιστικές υποδομές (smart infrastructure)
ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ / MIS (ΟΠΣ): 5158516
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ (SUBPROJECT) ΣΤΟ ΕΣΑΑ: Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης
ΣΥΝΟΛΙΚΟ Π/Υ ΕΡΓΟΥ (ΤΑ και άλλες πηγές): 51.028.440,00
Με το Νόμο 4635/2019 “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις” και ειδικότερα με τα άρθρα 6 έως και 9 θεσπίστηκε η δημιουργία Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και η υποχρέωση των Δημόσιων φορέων που κατέχουν Γεωχωρικά δεδομένα να παραχωρήσουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτά.
Με τον ίδιο Νόμο (4635/2019 Άρθρο 7) θεσπίστηκε και η συγκρότηση Εθνικού Μητρώου Υποδομών, το οποίο λειτουργεί σε ψηφιακή και δημόσια προσβάσιμη μορφή.συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποδομές και τα κτίρια που ανήκουν σε ή βρίσκονται υπό τη διαχείριση φορέων του δημόσιου τομέα κατά την έννοια του άρθρου 14παράγραφος 1 περίπτωση α΄ του ν. 4270/2014, με εξαίρεση τις υποδομές και τα κτήρια που ανήκουν σε ή βρίσκονται υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας.
Συνεπώς, η Πολιτεία νομοθέτησε μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση για τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλα τα απαραίτητα γεωχωρικά δεδομένα, ενεργοποιώντας μια μεγάλη μεταρρύθμιση που απλοποιεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάνει την πολεοδομική γεωχωρική πληροφορία διάφανη και προσβάσιμη σε όλους και προωθεί έμπρακτα τις επενδύσεις. Παράλληλα η λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Υποδομών θα είναι δυνατή η πλήρης τεκμηρίωση των στοιχείων και πληροφοριών των Υποδομών που διαχειρίζονται οι φορείς του Δημόσιου Τομέα,θα διευκολύνεται ο έλεγχος και η συντήρησή τους, ενώ η σχετική πληροφορία θα έιναι διαθέσιμη και μέσω του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη.
Περαιτέρω, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/31224/333/2020, ΦΕΚ 1173/Β/6-4-2020) των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίστηκε ότι η ανάπτυξη, η τήρηση, η ενημέρωση και η λειτουργία του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη ανατίθενται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Επίσης, συγκροτείται Συντονιστική Επιτροπή Εποπτείας – της οποίας προεδρεύει στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – και απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΤΕΕ και του Ελληνικού Κτηματολογίου.
Με το παρόν Έργο επιδιώκεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή γεωχωρική πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς της δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αφορά το καθεστώς ιδιοκτησίας, δόμησης,εκμετάλλευσης ή και προστασίας της ακίνητης περιουσίας με σκοπό αυτή να καταστεί διαλειτουργικά διαθέσιμη μέσω ενιαίας διαδικτυακής πλατφόρμας. Στόχος του είναι η βελτίωση και διεύρυνση τη εξυπηρέτησης του πολίτη, των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και επενδυτών, μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένων υπηρεσιών«μίας στάσης» για τις οικονομικές και επενδυτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Δόμηση στους τομείς Τουρισμού, Παραγωγικών – Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων και Κατοικίας. Ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην αποδοτικότητα του εκάστοτε δημόσιου φορέα, παρέχοντας όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται για την ορθότερη λήψη αποφάσεων, την ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, καθώς και την εφαρμογή διορθωτικών και αναπτυξιακών ενεργειών ώστε να επιτευχθούν οι στρατηγικές κατευθύνσεις.
Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων
ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ (PILLAR): Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας
ΑΞΟΝΑΣ (COMPONENT): 4.3-Βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος δικαιοσύνης
ΔΡΑΣΗ (MEASURE): 16292-16292 Αναβάθμιση υποδομών απονομής της δικαιοσύνης
ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ / MIS (ΟΠΣ): 5185112
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ (SUBPROJECT) ΣΤΟ ΕΣΑΑ: Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων
ΣΥΝΟΛΙΚΟ Π/Υ ΕΡΓΟΥ (ΤΑ και άλλες πηγές): 34.367.840,00
Σύμφωνα με τον Ν.4495/2017 (αρ. 55), τα ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, και στα ΝΠΔΔ καθώς και όσα στεγάζουν υπηρεσίες του Δημοσίου,
κατατάσσονται στην κατηγορία Ι. Ο αρμόδιος φορέας υποχρεούται σε χρονικό διάστημα 5 ετών από την ημερομηνία ισχύος του Νόμου, να υποβάλλει για αυτά πλήρη στοιχεία Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου στο αρμόδιο Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος το οποίο τηρεί το Ηλεκτρονικό Μητρώο Κτηρίων. Με τον τρόπο αυτό, εισάγονται στον εν λόγω μηχανισμό καταγραφής και απογραφής τα βασικά χαρακτηριστικά των ακινήτων, ενώ παράλληλα εντοπίζονται κατασκευές που εγκυμονούν κινδύνους, ελέγχονται τυχόν αυθαιρεσίες, παρακολουθείται η πυροπροστασία και, εν τέλει, δίνεται η δυνατότητα διατύπωσης προτάσεων για επεμβάσεις με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, κλπ.
Στόχος του παρόντος έργου είναι α) η υποβολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων ή αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών της υποπερ. αα’ της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 55 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) που ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή στεγάζουν υπηρεσίες αυτού (και, ειδικότερα, των κτιρίων ή αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών που περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α της υπ’ αρ. 34921 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3753/18.07.2022) και β) η δημιουργία μητρώου για τα κτίρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης εντός του ηλεκτρονικού μητρώου της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 4495/2017.
Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
- Η συγκέντρωση των στοιχείων των παρ. 1 και 1α του άρθρου 54 του ν. 4495/2017 για τα υπόψη ακίνητα.
- Η υπόδειξη τυχόν ανάγκης σύνταξης σχετικών μελετών, πραγματοποίησης υπαγωγών σε νόμους περί τακτοποίησης αυθαιρέτων ή και έκδοσης αδειών νομιμοποίησης
- Η σύνταξη των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας κτιρίου ή αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας, όπως,ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: η εκπόνηση μελέτης προσβασιμότητας ΑμΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, η σύνταξη σχεδίων κατόψεων, η εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας, η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), κλπ.
- Κατόπιν της ενδελεχούς αποτύπωσης του εκάστοτε ακινήτου και των ενεργειακών του στοιχείων, δύναται να συνταχθούν προτάσεις ως προς την ενεργειακή του αναβάθμιση, σύμφωνα με την ενημερωμένη – κάθε φορά – έκδοση της Κοινοτικής Οδηγίας για την Κτηριακή Ενεργειακή Απόδοση (EPBD) 2018/844/EU και να εκδοθεί ΠΕΑ βάσει της υφιστάμενης κατάστασης και της Δυνητικής Κατηγορίας που θα επιλεγεί να επιτευχθεί, σύμφωνα με τα σενάρια ενεργειακής αναβάθμισης που θα καταρτιστούν
- Η καταχώριση στοιχείων Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 2 της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105 «Διαδικασία συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για την έκδοση Πιστοποιητικών Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου και Ελέγχου Κατασκευής και σχετικά έντυπα» (B’ 334/2021).
- Η παραμετροποίηση του πληροφοριακού συστήματος της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου ώστε να δημιουργηθεί και να τεθεί σε λειτουργία Μητρώο για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση δικαστικών κτιρίων, εντός του ηλεκτρονικού μητρώου της παρ.2 του άρθρου 53 του ν. 4495/2017.
- Η έκδοση πιστοποιητικών Πληρότητας της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας κτιρίου ή της αυτοτελούς διηρημένης Ιδιοκτησίας
- Κάθε άλλη ενέργεια που ενδεχομένως απαιτείται για την υποβολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων ή διηρημένων ιδιοκτησιών που ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή στεγάζουν Υπηρεσίες αυτού.
Επισήμανση: Η ισχύουσα νομοθεσία για την Ηλεκτρονική ταυτότητα Κτιρίου σε καμία περίπτωση δε χρήζει περαιτέρω τροποποίησης για την υλοποίηση του έργου, ενώ παράλληλα εκπληρώνει και τις απαιτήσεις του σημείου παρακολούθησης 227,1 του Σχεδίου Ανάκαμψης.
Ενέργειες ενημέρωσης δυνητικών δικαιούχων και διάχυσης των αποτελεσμάτων της Δράσης 16931 του ΕΣΑΑ
ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ (PILLAR): Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας
ΑΞΟΝΑΣ (COMPONENT): 4.6 – Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας
ΔΡΑΣΗ (MEASURE): 16931 – Τουριστική ανάπτυξη
ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ / MIS (ΟΠΣ): 5203008
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ (SUBPROJECT) ΣΤΟ ΕΣΑΑ: Ενέργειες ενημέρωσης δυνητικών δικαιούχων και διάχυσης των αποτελεσμάτων της Δράσης16931 του ΕΣΑΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ Π/Υ ΕΡΓΟΥ (ΤΑ και άλλες πηγές): 297.600,00
Το Υπουργείο Τουρισμού έχει ως κύριο αντικείμενο τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής καθώς και τη διαμόρφωση των απαραίτητων μέτρωνγια την ανάπτυξη της. Κομβική παρέμβαση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που εμπίπτει στις αρμοδιότητες τουΥπουργείου Τουρισμού, εφεξής το Υπουργείο, αποτελεί ο Άξονας 4.6: Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας.Στο πλαίσιο αυτό έχει ενταχθεί η Δράση ID 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη» η οποία περιλαμβάνει τις κάτωθι:
Α. Δράσεις Πράσινης Ανάπτυξης που αφορούν στην ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού που καλύπτει ενεργειακά αποδοτικές ανακαινίσεις δημόσιων υποδομών καιεγκατάσταση νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, τον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία.
Β. Δράσεις Γαλάζιας Ανάπτυξης που αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών των τουριστικών λιμένων με μέτρα ενεργειακής απόδοσης για υφιστάμενα κτίρια καικτίρια υποδομών, παρεμβάσεις για τη βελτίωση της διακυβέρνησης, των υποδομών και των υπηρεσιών που παρέχονται στις μαρίνες, δυνατότητα πρόσβασης στιςπαραλίες για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, και προώθηση της ανάπτυξης του καταδυτικού και υποβρύχιου τουρισμού
Στις παραπάνω δράσεις συμπεριλαμβάνονται τα εξής Υποέργα:
SUB 1: Διαχείριση Προορισμών
SUB 2: Ορεινός Τουρισμός
SUB 3: Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών
SUB 5: Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων
SUB 6: Προσβάσιμες παραλίες
SUB 7: Καταδυτικός και Υποβρύχιος Τουρισμός
Για την υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων, απαιτούνται οι παρακάτω ενέργειες δημοσιότητας για το σύνολο των ανωτέρω δράσεων :
– ενέργειες δημοσιότητας και ενημέρωσης προς τους δυνητικούς δικαιούχους για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης με στόχο να επιτευχθεί η κατά το δυνατόμεγαλύτερη συμμετοχή τους και η απάλειψη των ενδεχόμενων απορριφθεισών προτάσεων.
– ενέργειες παρακολούθησης της διάχυσης της ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών παραγόντων και των επωφελούμενωνγενικότερα. Οι ενέργειες αυτές θα λαμβάνουν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια υλοποίησης της Δράσης όταν και όπου απαιτείται.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατηγοριοποιούνται ως εξής: Υπηρεσίες διαφήμισης (CPV : 79341000-6), Υπηρεσίες εκδηλώσεων (CPV : 79952000-2), Διαφημιστικάφυλλάδια (CPV 22150000-6), Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα διαφήμισης (CPV : 79341100-7).
Ειδικότερα, οι υπηρεσίες δράσεων διάχυσης, προβολής και δημοσιότητας περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:
Α) Διοργάνωση και υποστήριξη ημερίδων ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία συμμετοχής στη Δράση καθώς και με τα αποτελέσματα αυτής.
Β) Έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό ενημέρωσης, (δημιουργία Web Banner, δημιουργία και παραγωγή ενημερωτικών εντύπων και αφισών του έργου)
Γ) Καμπάνιες ενημέρωσης με αξιοποίηση του έντυπου και ψηφιακού Τύπου, των Δελτίων Τύπου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ψηφιακών μέσων προώθησης,καθώς και των κινητών συσκευών
Δ) Γραφείο ενημέρωσης
Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλεχθεί ο Ανάδοχος είναι, μεταξύ άλλων, η κατανόηση περιβάλλοντος και των ειδικών απαιτήσεων, η μεθοδολογία υλοποίησης καιποιότητα υπηρεσιών, η αποτελεσματικότητα της οργάνωσης και της μεθοδολογίας.
Πρόοδος Διαγωνισμών και Συμβάσεων
https://web.tee.gr/tm-promitheion/diagonismoi/
Στρατηγική κατά της Απάτης στις Δράσεις του ταμείου Ανάκαμψης
https://greece20.gov.gr/stratigiki-kata-tis-apatis
Καταγγελίες για έργα ΤΑΑ
https://greece20.gov.gr/kataggelies-gia-erga/
https://aead.gr/complaints/
Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0
https://greece20.gov.gr