Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

1ο Aναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης

20/01

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ), σε συνεργασία με το “Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης” και το MyPortal.gr διοργανώνουν το “1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης”,  το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018. Κατά τη διάρκεια των εργασιών -που θα διεξαχθούν στην Aίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης- θα παρουσιαστούν έρευνες και μελέτες και θα κατατεθούν εισηγήσεις και προτάσεις για την νέα «Ατζέντα Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο θα ξεκινήσει με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου. Από κυβερνητικής πλευράς ομιλία θα απευθύνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ θα μιλήσει και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Εκτός των εκπροσώπων πολλών τοπικών φορέων στην πρώτη συνεδρία για την “Οικονομία-Ανάπτυξη” θα μιλήσουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης-Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και στη δεύτερη συνεδρία με θέμα “Περιβάλλον-Υποδομές” θα μιλήσουν ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλες δυνατότητες και ένα ικανό ανθρώπινο δυναμικό, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Εμείς στο Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ) θέλουμε να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις, να τις συγκρατήσουμε, να τις δώσουμε βήμα και να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική ατζέντα ανάπτυξης με ρεαλισμό, συνεργασία και σχεδιασμό. Όλες οι πολιτικές γενικότερα, όλες οι προσπάθειες επίτευξης των ιδρυτικών μας στόχων, ειδικότερα, περνούν μέσα από ανθρώπους και τις πράξεις τους, ξεκινούν από μια ιδέα που χρειάζεται να βρει μια θερμοκοιτίδα για να αναπτυχθεί, ώστε η ιδέα να γίνει ευκαιρία για όλους. Οι παράγοντες της πολιτικής, της οικονομίας, της αυτοδιοίκησης στο ΕΛΙΝΕΚΑ θα βρουν έναν ισχυρό σύμμαχο βοηθώντας με επιστημονικά εργαλεία και φόρουμ προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της φωνής και της ισχύς της Θεσσαλονίκης».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα γίνουν οι ομιλίες:

«Μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;»

«Η πρόκληση των εξαγωγών και της καινοτομίας»

«Η συμβολή της ΔΕΘ στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και το νέο Μητροπολιτικό Πάρκο»

«Η αγορά της Θεσσαλονίκης και το σπιράλ της ύφεσης»

«Πως μπορεί η Θεσσαλονίκη να προσελκύσει επενδύσεις»

«Η παραχώρηση του ΟΛΘ και τα μοντέλα προσέλκυσης επενδύσεων»

«Η Θεσσαλονίκη στον ορίζοντα του 2021»

«Η Εγνατία Οδός ως ‘καλή πρακτική’ ανάπτυξης»

«Η Θεσσαλονίκη της Ανάπτυξης και των Υποδομών «

«Οι υποδομές που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη»

«Περιβάλλον και Θεσσαλονίκη: ο φορέας του Θερμαϊκού Κόλπου ως αφορμή μιας διαφορετικής προσέγγισης».

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20/01
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης

Χώρος Διεξαγωγής

Aίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης