Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εσπερίδα: «Ανάπτυξη ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Υποσαχάρια Αφρική – Οι Μηχανικοί επιχειρούν»

04/04/2016 @ 4:00 μμ - 8:00 μμ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο πλαίσιο της υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα για τους κλάδους των κατασκευών, ενέργειας και τεχνολογίας -που παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής- την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 16.00, στο κτίριο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα).

Η Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα, αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου.

Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές εταιρίες λόγω της ύφεσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο τόσο για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και για την παραγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.

Στην εσπερίδα θα γίνει αρχικά γενική παρουσίαση για την πορεία της οικονομίας των χώρων της Υποσαχάριας Αφρικής, την πολιτική κατάσταση και εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις και στη συνέχεια, παρουσιάσεις από επιχειρηματίες που έχουν πλούσια εμπειρία στους κλάδους των κατασκευών, τεχνολογίας και ενέργειας, τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους, τις προοπτικές κλπ. Θα ακολουθήσει συζήτηση και κατ’ ιδίαν επαφές.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν, στέλνοντας οι ενδιαφερόμενοι συμπληρωμένη τη σχετική δήλωση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα: www.tee.gr

Πληροφορίες: Αλεξία Περγαντοπούλου, τηλ. 210-3291345, 351, aperg@tee.gr και

Τζένη Ζαχαράκη, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2107297711, info@helafrican-chamber.gr.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
04/04/2016
Ώρα:
4:00 μμ - 8:00 μμ

Διοργανωτής

ΤΕΕ, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης

Χώρος Διεξαγωγής

Aίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ
Nίκης 4
ΑΘΗΝΑ,
+ Χάρτης Google