Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, στη Ρόδο

24/10/2020 @ 8:00 πμ - 25/10/2020 @ 5:00 μμ

Το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός των συνεδρίων είναι «να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος στο θέμα Αρχιτεκτονική και Τουρισμός, ενώ στόχος είναι η εδραίωση διεθνών συνεδρίων που θα αποτελούν ισχυρό θεσμό στην Ελλάδα, προσελκύοντας επισκέπτες διεθνώς. Τα συνέδρια καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν ώστε να γίνονται γνωστές οι νέες τάσεις αλλά και να αναδεικνύεται παράλληλα η πορεία αυτής της δημιουργικής σύνθεσης σε ένα τόπο που έχει ως βασικό του πυρήνα τον τουρισμό.

Στο φετινό συνέδριο θα υπάρξουν νέες θεματολογίες όπως η σχέση των φυσικών πόρων και των ενεργειακών πηγών και η επίδρασή τους σε έναν τόπο, καθώς και οι μεταβολές σε χωροταξικούς – πολεοδομικούς σχεδιασμούς διαχρονικά.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων και το Ελληνικό Τμήμα της UIA (Διεθνής ‘Ένωση Αρχιτεκτόνων) προσκαλούν τους Αρχιτέκτονες και τους επαγγελματίες του Τουρισμού που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως εισηγητές στο 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, να αποστείλουν εκτεταμένες περιλήψεις των εισηγήσεών τους».

Θεματολογία:

  1. Θεματικός τουρισμός
  2. Αειφόρος σχεδιασμός –Οικολογική αρχιτεκτονική
  3. Βραβευμένο –διακεκριμένο –δημοσιευμένο (υλοποιημένο η ́ μη) αρχιτεκτονικό –πολεοδομικό έργο συναφές με τον τουρισμό
  4. Σχέση φυσικών πόρων και υποδομών με την τουριστική ανάπτυξη
  5. Χωροταξικά –πολεοδομικά σχέδια και διαμορφώσεις σε συνάφεια με τον τουρισμό.

Δικαίωμα αποστολής εισηγήσεων έχουν όλοι οι διπλωματούχοι Έλληνες αρχιτέκτονες και οι επαγγελματίες του τουρισμού. Οι εισηγήσεις (εκτεταμένες περιλήψεις) θα πρέπει να αποσταλούν στο email: sunedrio.rodos@gmail.com μέχρι τις 18/05/2020.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι αναγνωρισμένοι αρχιτέκτονες από όλον τον κόσμο. Τα συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού απευθύνονται σε όλον τον τεχνικό κλάδο, μηχανικούς και μη, σε όλους του επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Τα τελευταία χρόνια συνδιοργανωτές των συνεδρίων ήταν το Υπουργείο Τουρισμού, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, καθώς και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο φετινό συνέδριο, “4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού”, θα συνεχισθεί εκ νέου η συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα αρχιτεκτονικής Archisearch.gr.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
24/10/2020 @ 8:00 πμ
Τέλος:
25/10/2020 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων
Ελληνικό Τμήμα της UIA

Χώρος Διεξαγωγής

Rodos Palace
Ρόδος, Ελλάδα + Χάρτης Google