Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

5o Διεθνές Συνέδριο «HerMa Conference»

21/09 @ 8:00 πμ - 23/09 @ 5:00 μμ

Το 5o Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, «HerMa Conference», θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τιμώμενη χώρα τη Σουηδία και κεντρική θεματική ενότητα: «O Λαϊκός Πολιτισμός ως Παγκόσμια Κληρονομιά» (Traditional and Local Knowledge as Heritage).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο αποτελεί μία σημαντική διεθνής συνάντηση φορέων από το χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και έχει στόχο να προσφέρει μία καινοτόμα και βιωματική προσέγγιση για το μέλλον του πολιτισμού και του ευρύτερου τομέα διαχείρισής του.

Τριάντα εισηγητές, πέντε θεματικές συζητήσεις, πέντε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, δεκαπέντε πανεπιστημιακοί και κορυφαίοι ειδικοί απ’ όλο τον κόσμο, για τρεις ημέρες θα φέρουν στο προσκήνιο ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς υπό το γενικότερο πρίσμα του λαϊκού πολιτισμού και των άυλων εκφάνσεων του. Μέσα από τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν τα καίρια ζητήματα που αφορούν τις παγκόσμιες εξελίξεις του 21ου αιώνα στον πολιτισμό, καθώς και οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται, ή θα πρέπει να υιοθετηθούν παγκοσμίως στον τομέα της διαχείρισης των πολιτιστικών αγαθών.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από τον οργανισμό HERITΛGE (Heritage Management Organization), με τη συνεργασία του ΟΠΑ, του Πανεπιστημίου του Kent, τη δράση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Καθώς τιμώμενη χώρα για το 2018 είναι η Σουηδία, το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών.

O HERITΛGE (Heritage Management Organization) είναι ένας καινοτόμος μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκπαίδευσης και έρευνας που υποστηρίζεται από διακεκριμένους διεθνείς και ελληνικούς φορείς για την ενίσχυση και ανάδειξη της δυναμικής του πολιτισμού ως πηγή μάθησης, πολιτισμικής ταυτότητας, συλλογικής συνείδησης και ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.

Πληροφορίες: www.heritagemanagement.org/conference, info@elculture.gr

Λεπτομέρειες

Αρχή:
21/09 @ 8:00 πμ
Τέλος:
23/09 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

HERITΛGE 

Χώρος Διεξαγωγής

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Αθήνα, Ελλάδα + Χάρτης Google