tee logo

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διάλεξη Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής

14/03/2023 @ 7:00 μμ - 9:00 μμ

Tο Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σας προσκαλεί την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, την πρώτη εκδήλωση του 19ου κύκλου διαλέξεων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων με τίτλο “διαλέξεις & διάλογοι”.

Τον γενικό συντονισμό των διαλέξεων εκ μέρους του ΔΣ του ΕΙΑ έχουν οι Αναστάσιος Κωτσιόπουλος, Αρχιτέκτων, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Διονύσης Σοτοβίκης, Αρχιτέκτων και Σοφία Τσιράκη, Αρχιτέκτων, καθηγήτρια ΕΜΠ.

Στην πρώτη διάλεξη του κύκλου συμμετέχουν οι: Γιάννης Γιαννούτσος (Αρχιτέκτων ΕΜΠ, Εικαστικός ΑΣΚΤ)

“ΕΝΘΥΜΗΣΕΙΣ”
Ενθύμηση • Το να θυμάται κάποιος κάτι. Και για τη σύνθεση τί σημαίνει να θυμάσαι; Όταν γράφεις μια μολυβιά στο χαρτί ή χαράσσεις μια ύλη για να φανταστείς τον χώρο και το πώς θα ζει ο “Άλλος” εκεί, αυτή η γραμμή φέρει εντός της όλα όσα έχεις δει και έχεις ακούσει. Και όταν δίνεις σημασία στη γραφή σου αυτή ξαναγυρνάς σε μνήμες, σε βιώματα και καταστάσεις που σε έχουν μπολιάσει και που δυναμικά μεταγράφονται σε κάθε συνθετική σου ενέργεια. Πιθανώς το να θυμάσαι σημαίνει το να μην ξεχνάς το νήμα που σε συνδέει με τα πράγματα. Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω θα αναλύσουμε προσωπικά έργα αρχιτεκτονικά και εικαστικά συνδέοντάς τα με “θραύσματα μνήμης”.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14/03/2023
Ώρα:
7:00 μμ - 9:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς)
Πειραιώς 138
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google