Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

6ο Ετήσιο συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD

15/05 @ 9:00 πμ - 5:00 μμ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 6ο ετήσιο συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD με θέμα «Defense & Security in a Digital World”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε., το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και  Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

«Στη χρονική περίοδο που διανύουμε όπου οι κοινωνικοπολιτικές και γεωστρατηγικές ανακατατάξεις αγγίζουν πλέον τις σχέσεις μεταξύ κρατών και διαμορφώνουν διεθνείς συμμαχίες, η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί  με δυναμισμό και αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις και τις απειλές που εμφανίζονται, να εδραιώσει τον σημαντικό της ρόλο στον γεωπολιτικό χάρτη και να διασφαλίσει πλήρως την εθνική της άμυνα και την εσωτερική της ασφάλεια στο πλαίσιο του σύγχρονο, ψηφιακά συνδεδεμένου κόσμου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η διασφάλιση της βιωσιμότητας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και γενικότερα η θέση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας τόσο ως σημαντικός παράγοντας υλοποίησης προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και ως πολύτιμος εταίρος σε διεθνή προγράμματα (συνεργασίες, συμπαραγωγές, μεταφορά υψηλής τεχνολογίας), είναι ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου”.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι:

– Προκλήσεις Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο: Δημιουργία ισχυρών αμυντικών δεσμών

– Διαχείριση της Ύφεσης: Πώς η Ελληνική αμυντική βιομηχανία μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα μέσω και της παραγωγικής της ανασυγκρότησης

– Το μέλλον του πολέμου: Ο ρόλος των προηγμένων τεχνολογιών

– Μεταναστευτική Πολιτική και Εσωτερική Ασφάλεια

– Προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Πληροφορίες: http://www.exposecdefenseworld.gr/agenda

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15/05
Ώρα:
9:00 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Ιστοσελίδα:
http://www.amcham.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων – ΛΑΕΔ