Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

7ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας

30/10/2020 @ 8:00 πμ - 01/11/2020 @ 5:00 μμ

Τι γίνεται με τη δυσωδία στη Δυτική Θεσσαλονίκη; Πώς λειτουργούν οι οργανικοί μικρο-ρύποι στα παράκτια ύδατα του νομού; Τι ισχύει με το σύστημα ολοκληρωμένης παρακολούθησης του Θερμαϊκού Κόλπου; Ποια είναι η σημερινή κατάσταση στην λίμνη Κορώνεια; Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα απασχολήσουν από σήμερα έως και την 1η Νοεμβρίου το 7ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας που διοργανώνεται από το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Σύνδεσμο Χημικών Βορείου Ελλάδος, την Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ και το Επιστημονικό Τμήμα Περιβάλλοντος Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΤΠΥΑΕ ΕΕΧ).

Στόχος του είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων, η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, η διατύπωση προτάσεων για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
Μεταξύ άλλων θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κατεργασία νερού και υγρών αποβλήτων, την πράσινη χημεία και τεχνολογία, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση. Επιστήμονες του ΑΠΘ θα παρουσιάσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα και τα προβλήματα που υπάρχουν σε περιβαλλοντικά ζητήματα ή τις βελτιώσεις που έχουν γίνει. Ακόμη θα υπάρχουν εκπρόσωποι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, τον Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας θα παρουσιάσει το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Θεματολογία:

Κατεργασία Νερού και Υγρών Αποβλήτων

Πράσινη Χημεία και Τεχνολογία

Φυσικό Περιβάλλον και Οικοσυστήματα

Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής

Περιβαλλοντικές Διεργασίες

Αντιμετώπιση Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Βόρειας Ελλάδας

Περιβαλλοντική Ανάλυση

Κατεργασία και Αξιοποίηση Αποβλήτων της Βιομηχανίας Τροφίμων Καταλυτικές/Οξειδωτικές Μέθοδοι Αντιρρύπανσης

Ατμόσφαιρα

Ενέργεια & Περιβάλλον

Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός

Χερσαίο και Υδάτινο Περιβάλλον

Διαχείριση Αποβλήτων / Ανακύκλωση

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση.

Οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης και συμμετοχής σε εξ αποστάσεως διάλεξη με το zoom υπάρχουν στον ιστότοπο: https://it.auth.gr/eEzoomparticipant

Λεπτομέρειες

Αρχή:
30/10/2020 @ 8:00 πμ
Τέλος:
01/11/2020 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ)
Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ
Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ