Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διαδικτυακό συνέδριο: Το επιτελικό κράτος ως μοντέλο διακυβέρνησης  

11/02/2021 @ 8:00 πμ - 12/02/2021 @ 5:00 μμ

Στο επίκεντρο συνεδρίου που διοργανώνει η Διεθνής Ένωση για τη Νομοθέτηση (International Association of Legislation -IAL) την Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021 θα βρεθεί το επιτελικό κράτος ως μοντέλο διακυβέρνησης. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν νομικοί από τη χώρα μας και το εξωτερικό, αλλά και στελέχη ευρωπαϊκών οργάνων, διεθνών οργανισμών και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Θεματικές του συνεδρίου είναι «Ένα νέο μοντέλο για ποιότητα στη νομοθέτηση: Η Ελλάδα και το Επιτελικό Κράτος» (1η ημέρα) και «Καλύτερη Νομοθέτηση και Ενσωμάτωση του Ενωσιακού Δικαίου» (2η ημέρα).

Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα μιλήσει με θέμα «Το επιτελικό κράτος και η ποιότητα της νομοθεσίας».

«Οι παράμετροι της καλής νομοθέτησης στην Ελλάδα» θα είναι το θέμα της πρώτης συνεδρίασης, ενώ στη δεύτερη συνεδρίαση θα εξετασθεί η δυνατότητα μεταφοράς του ελληνικού μοντέλου στην ΕΕ και στα κράτη μέλη της. Η τρίτη συνεδρίαση θα έχει ως θέμα «Προχωρώντας το ελληνικό μοντέλο της καλής νομοθέτησης ένα βήμα παραπέρα».

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα έχει αντικείμενο τις «Προκλήσεις της μεταφοράς σε μια ενωμένη ΕΕ», καθώς και την  «Πρακτική της μεταφοράς».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και μέσω διαδικτύου λόγω των περιορισμών του Covid19. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να το παρακολουθήσουν από το https://diavlos.grnet.gr/.

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
11/02/2021 @ 8:00 πμ
Τέλος:
12/02/2021 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Διεθνής Ένωση για τη Νομοθέτηση International Association of Legislation -IAL