Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Επιχειρησιακά Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων

15/01/2014

          Ανοικτή Συνάντηση Εργασίας, με θέμα την Επιχειρησιακά Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, διοργανώνει στις 15 Ιανουαρίου 2014 το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη – CISD (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στο αμφιθέατρο ΑΘΗΝΑ 984, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι).

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ριζική αντιμετώπιση του κρίσιμου για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία προβλήματος της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, αποτελεί βασικό ζήτημα πρώτης προτεραιότητας που θα απασχολήσει ιδιαίτερα το 2014, ενόψει των ευρωπαϊκών και εθνικών δεσμεύσεων που προάγουν την φιλοσοφία μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί επίσης κύριο αντικείμενο προβληματισμού, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση για το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη – CISD που ασχολήθηκε συστηματικά με στόχο την αποτελεσματική και  επιχειρησιακή αντιμετώπισή του.

Το CISD, μετά από μακρόχρονη εργασία και λαμβάνοντας υπ’ όψη σημαντικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από επιστημονικούς, κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ, ανακοίνωσε τις θέσεις του, οι οποίες αποτελούν την βάση για την άμεση επιχειρησιακή ανάπτυξη ενεργειών -προς όλους τους εμπλεκόμενους- με σκοπό την επείγουσα επίλυση του προβλήματος. 

Στη Συνάντηση Εργασίας έχουν προσκληθεί οι συναρμόδιοι Υπουργοί και οι Υπηρεσίες τους, οι Περιφερειάρχες, η ΚΕΔΕ, οι ΠΕΔ, οι ΦΟΔΣΑ, Δήμαρχοι της χώρας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών φορέων, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Κοινωνικοί Φορείς και ΜΚΟ.

Πληροφορίες: http://www.cisd.gr/

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15/01/2014
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,
Ιστότοπος:
http://www.cisd.gr/