Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο από το МОМus

19/03 @ 6:00 μμ - 8:30 μμ

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, 16:00-20:30 θα πραγματοποιηθεί διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Η Ουτοπία στην Τέχνη και την Πολιτική» (Utopia in Art and Politics) από το MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά

Σκοπός του συνεδρίου είναι να θέσει καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη χρήση του όρου σε σχέση με την καλλιτεχνική παραγωγή και την πολιτική θεωρία.

Από όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις που χαρακτηρίζονται «ουτοπικές», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, δύο είναι αυτές που κυριαρχούν. Η Ουτοπία έδωσε στην πολιτική το σχέδιο για μια συλλογική προσπάθεια καθολικής κοινωνικής λύτρωσης. Αντίστοιχα, η τέχνη περιέγραψε και απεικόνισε την Ουτοπία, τους αγώνες για ουτοπικές κατακτήσεις, αλλά και τις απογοητεύσεις των δυστοπικών πτώσεων.

Στο συνέδριο, ο φιλόσοφος και θεωρητικός της Αρχιτεκτονικής Αλέξανδρος Τζώνης θα σχολιάσει τον όρο, τις εφαρμογές και τις εκδοχές της Ουτοπίας. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση καθώς και 360° ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση «Utopia Revisited. Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Πολιτική στην τέχνη της Ρωσικής Πρωτοπορίας» με έργα από τη συλλογή Κωστάκη του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη για το κοινό στον σύνδεσμο www.livemedia.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του MOMus (Facebook @MOMusModern, YouTube MOMus Museums).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19/03
Ώρα:
6:00 μμ - 8:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης
Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης