Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο

27/11 @ 8:00 πμ - 29/11 @ 5:00 μμ

To 5ο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο διοργανώνει –διαδικτυακά, λόγω πανδημίας- η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2020. Οι εργασίες του αποτελούν την ετήσια συνάντηση της επιστημονικής κοινότητας που ασχολείται με την έρευνα για το Άγιον Όρος.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «ο θεσμός των Διεθνών Επιστημονικών Εργαστηρίων ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε διοργανώνεται σε ετήσια βάση, έχοντας καθιερωθεί ως μία κορυφαία διεθνής συνάντηση της επιστημονικής κοινότητας που ασχολείται με την Αθωνική έρευνα. Όπως έχει επισημανθεί και κατά το παρελθόν, κύρια επιδίωξη είναι η ανάπτυξη ενός γόνιμου επιστημονικού διαλόγου, που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις για τον μοναχισμό του Αγίου Όρους και θα διευρύνει την προβληματική των αθωνικών ερευνών. Με τα Επιστημονικά Εργαστήρια δίνεται η δυνατότητα στην επιστημονική κοινότητα, μέσω ατομικών ή συλλογικών ανακοινώσεων, να δημοσιοποιήσει τα τελικά αποτελέσματα ερευνών, ή να γνωστοποιήσει πρώιμα ή εν εξελίξει αποτελέσματα εργασιών ή επιστημονικών προγραμμάτων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αρτιότερη ολοκλήρωσή τους».
Θέματα σχετικά με το Άγιον Όρος, όπως η ιστορία, η τέχνη, η θεολογία, το δίκαιο, οι θεσμοί, η φιλολογία, η αρχαιολογία, η ιστορία της τέχνης, η αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον, η συντήρηση έργων τέχνης, κ.λπ θα τεθούν προς συζήτηση κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Εργαστηρίου. Συνολικά θα παρουσιαστούν 26 εισηγήσεις, από επιστήμονες που ειδικεύονται στα Αγιορείτικα θέματα από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία την Ουκρανία και τη Γεωργία.
Πληροφορίες: www.agioritikiestia.gr/5ergastirio.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
27/11 @ 8:00 πμ
Τέλος:
29/11 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης