Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ecocity Forum 2018: «Κυκλική Οικονομία Στις Έξυπνες Πόλεις»

03/10/2018 @ 8:00 πμ - 05/10/2018 @ 5:00 μμ

Διεθνές συνέδριο, με τίτλο: “Circular Economy In Smart Cities”, διοργανώνει το Ecocity -εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με προσανατολισμό το αστικό περιβάλλον- από τις 3 έως τις  5 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και έχει εξασφαλίσει την συνεργασία των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Οικονομικής Ανάπτυξης & Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

«Η παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP), η συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανισμών και φορέων με εξειδίκευση στην μελέτη και συμβουλευτική προς την ΕΕ και Διεθνών Δικτύων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων έχει ήδη εξασφαλιστεί και δρομολογηθεί στις θεματικές συνεδρίες, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Το ECOCITYFORUM 2018 “Circular Economy In Smart Cities” είναι ένα Multilateral Intellectual Mega Event η διεξαγωγή του οποίου τοποθετεί τη χώρα μας και την πόλη της Θεσσαλονίκης μεταξύ των πρωταγωνιστών για την κατανόηση και την υιοθέτηση ενός νέου οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, εξόχως τεχνολογικού και βεβαίως φιλικού προς το περιβάλλον. Στόχος η θεσμοθέτησή του και η ανά διετία διεξαγωγή του ώστε να αποτελέσει το βήμα ενός νέου κινήματος ιδεών, γνώσης και κινήτρων.

Κατά την διεξαγωγή του ECOCITY FORUM θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες ολομέλειας, παράλληλες θεματικές, συναντήσεις στρογγυλής τράπεζας, ανακοινώσεις ακαδημαϊκών και ερευνητικών εργασιών καθώς και έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών συναφών με την αστική αειφορία και την κυκλική οικονομία. Αναμένεται σημαντικός αριθμός συνέδρων από Ελλάδα , Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από την διεθνή κοινότητα (στελέχη δημόσιας διοίκησης και οργανισμών, στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι διεθνών και εθνικών ΜΚΟ). Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεαχθούν σε δύο γλώσσες ( ελληνικά- αγγλικά) με ταυτόχρονη διερμηνεία».

Πληροφορίες: www.ecocityforum.eu

Λεπτομέρειες

Αρχή:
03/10/2018 @ 8:00 πμ
Τέλος:
05/10/2018 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστοσελίδα:
www.ecocityforum.eu

Χώρος Διεξαγωγής

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, + Χάρτης Google