Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση για την 4η βιομηχανική επανάσταση

24/05/2019 @ 8:00 πμ - 5:00 μμ

Το Stanford Club of Greece διοργανώνει την Πέµπτη 6 Ιουνίου 2019, στις 16.30, στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα (Αιόλου 82-84, πλατεία Κοτζιά), εκδήλωση µε τίτλο: «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και οι επιπτώσεις της για την Ελλάδα».

«Το θέµα συζήτησης περιστρέφεται γύρω από τις αλλαγές και τις προκλήσεις που θα επιφέρει η έλευσή της στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην καθημερινότητά µας, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Η διαφορά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης από όλες τις προηγούμενες, είναι ότι θα είναι τόσο σαρωτική που θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις οικονομίες, όλους τους κλάδους δραστηριότητας και σε όλα τα επαγγέλματα. Θα κάνει δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ ανθρώπου και μηχανής και μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσµου ενώ, µέσω της αυτοματοποίησης, θα επηρεάσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Οι κλάδοι που θα επηρεαστούν από αυτή την τεχνολογική μεταμόρφωση είναι ποικίλοι, από τη γεωργία μέχρι την αεροπορία, τις κατασκευές, την πληροφορική και τις επικοινωνίες, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την ιατρική, το δίκαιο, τις μεταφορές. Αυτός ο τεχνολογικός μετασχηματισμός, όπως αλλιώς ονομάζεται η 4η βιομηχανική επανάσταση, θα επηρεάσει την κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της, επιφέροντας πολύ σημαντικές μεταβολές στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί µια σειρά ερωτήματα: ποιοι πρωτοστατούν σ’ αυτή την τεχνολογική πρόοδο, ποιοι αποφασίζουν και σε ποιο βαθμό θα έχει τον έλεγχό της ο απλός πολίτης. Τέλος, η 4η βιομηχανική επανάσταση θα αποτελέσει τεράστια πρόκληση για την παιδεία, όσον αφορά την ίδια την αποστολή της, αλλά και τις μεθόδους της σε όλες τις βαθμίδες της».

  Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο διακεκριμένος καθηγητής του Stanford Graduate School of Business Robert Burgelman, κάτοχος της έδρας Management Edmund W. Littlefield και Executive Director του Stanford Executive Program (SEP), με πολύχρονη εμπειρία και παγκοσμίως αναγνωρισμένη έρευνα και τεχνογνωσία στη στρατηγική και στην εταιρική επιχειρηματικότητα του τεχνολογικού τομέα.Πληροφορίες: www.stanfordclub.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24/05/2019
Ώρα:
8:00 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Stanford Club of Greece

Χώρος Διεξαγωγής

Μέγαρο Καρατζά
Αιόλου 82
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google