Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση ΚΑΠΕ για συμμετοχή των ΟΤΑ σε ενεργειακές κοινότητες

20/02 @ 8:00 πμ - 5:00 μμ

Εκδήλωση με θέμα: «Ενισχύοντας τις δυνατότητες των τοπικών αρχών να συμμετέχουν σε Ενεργειακές Κοινότητες» διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας- ΚΑΠΕ την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στη Λάρισα (Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου – Διοικητήριο).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και  περιλαμβάνει δύο ενότητες:

α. Εργαστήριο με τίτλο: «Συμμετοχή των τοπικών αρχών στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας», που απευθύνεται στα στελέχη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της Θεσσαλίας.

β. Ανοικτή Συζήτηση με θέμα: «Οι ενεργειακές κοινότητες ως ευκαιρία για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για την ενεργειακή μετάβαση των τοπικών κοινωνιών», η οποία απευθύνεται σε πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν ή ήδη συμμετέχουν σε μια Ενεργειακή Κοινότητα, καθώς και σε ΜΜΕ και κοινωνικές επιχειρήσεις.

«Εκπρόσωποι από το ΚΑΠΕ, τη Γερμανική Συνομοσπονδία Ενεργειακών Συνεταιρισμών και την ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, θα παρουσιάσουν επιτυχημένα παραδείγματα από το εξωτερικό και θα συζητήσουν το περιφερειακό δυναμικό αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, με βάση τις διαθέσιμες τεχνολογίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Ειδικότερα, για τους συμμετέχοντες από τις τοπικές αρχές, η επιτυχημένη παρακολούθηση της εκδήλωσης θα δίνει προτεραιότητα για συμμετοχή σε επισκέψεις εργασίας σε ενεργειακούς συνεταιρισμούς στη Γερμανία (27-30 Απριλίου 2020).

Η εκδήλωση είναι η δεύτερη στη σειρά των περιφερειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΚΑΠΕ για να προωθήσει την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων με τη συμμετοχή ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού. Έως το Φεβρουάριο του 2021, θα πραγματοποιηθούν επτά ακόμη εκδηλώσεις, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ENCREMENCO, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το γερμανικό πρόγραμμα για το κλίμα, προκειμένου να προωθήσει τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων».

Πληροφορίες:  www.cres.gr,  www.encremenco.eu

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20/02
Ώρα:
8:00 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ΚΑΠΕ

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας – Διοικητήριο