Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΚΤ: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων

16/07/2020 @ 8:00 πμ - 5:00 μμ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», ενώνει τις δυνάμεις του με Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση νέων ερευνητών και επιστημόνων.

Ο 1ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων, που αποτελείται από 3 webinars με καταρτισμένους ομιλητές στις διάφορες θεματικές που θα παρουσιαστούν, απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια, έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού, η εθελοντική εργασία, παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ, συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης, ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων, χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.α.

1ος κύκλος – Επιστήμες Ζωής (2 Ιουλίου, 9 Ιουλίου, 16 Ιουλίου 2020)

Ο 1ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων εστιάζει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, κλπ.).

Πιο συγκεκριμένα, ο 1ος κύκλος αποτελείται από μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων.

Στο 3ο webinar (Πέμπτη 16 Ιουλίου, 17:30- 19:00) θα γίνει live Q&A με καταξιωμένους ερευνητές, καθηγητές Πανεπιστημίων αλλά και στελέχη μεγάλων εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού με στόχο τη μεταφορά γνώσης και τη δικτύωση.

Εγγραφές έως την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Πληροφορίες: 210 7273968, events@ekt.gr.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16/07/2020
Ώρα:
8:00 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης – ΕΚΤ
Τηλέφωνο:
210 7273900
Ιστότοπος:
www.ekt.gr