Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Eνημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα Παρατήρησης Γης

07/10/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνουν -στις 7 Οκτωβρίου 2016- ενημερωτική ημερίδα για τους χρήστες των υπηρεσιών του Προγράμματος Παρατήρησης Γης (Earth Observation) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ημερίδα στοχεύει στην ενεργότερη εμπλοκή (user uptake) των χρηστών –υπαρχόντων και δυνητικών– των υπηρεσιών του Copernicus (δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες), μέσω της ευαισθητοποίησής τους και της αναλυτικότερης ενημέρωσής τους για τις δυνατότητες που παρέχονται από το πρόγραμμα. Παράλληλα, αποσκοπεί στην δημιουργία ενός πυρήνα χρηστών που θα αποτελέσουν την βάση για το μελλοντικό, διευρυμένο, δίκτυο χρηστών των υπηρεσιών Copernicus.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε πολλά υποσχόμενες και σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες δεξαμενές δυνητικών χρηστών των υπηρεσιών του Copernicus, όπως οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές καθώς και οι κοινότητες Γεωγραφικής Πληροφορίας (GI). Θα παρουσιαστούν επίσης υποσχόμενοι τομείς εφαρμογής με ισχυρό δυναμικό ανάπτυξης, π.χ. ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει την εναρκτήρια εκδήλωση μιας σειράς παρουσιάσεων-εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ.

Πληροφορίες: Αλίκη Παππά (τηλ. 2131300093, e-mail: a.pappa@gsrt. gr, Μάριος Κόνιαρης (τηλ. 2131300094, e-mail: m.koniaris@gsrt.gr), http://www. copernicus.eu/

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
07/10/2016
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Γεν. Γραμ. Έρευνας και Τεχνολογίας
Τηλέφωνο:
2131300093, 2131300094
Ιστότοπος:
http://www.copernicus.eu/