Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργαστήριο-συζήτηση : Νέα πύλη στο internet … «Όλοι μαζί»

29/10/2020 @ 7:00 μμ - 9:00 μμ

Το Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας-ΙΝΜΕΚΟ προσκαλεί – την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 19.00- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ και άλλες επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας, σε εργαστήριο-συζήτηση για την σύσταση «πύλη στο internet ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Η συζήτηση –που οργανώνεται στα πλαίσια του έργου SocialNEET- θα γίνει μέσω της διεύθυνσης

https://zoom.us/j/99381098514?pwd=WHpveTB2RUdTOHdwWnBmZSt2dVZGZz09

«Στόχος της πρότασης για συζήτηση είναι –τονίζεται σε ανακοίνωση- να συγκεντρωθούν σε μια διαδικτυακή πύλη όλες τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και εξoμοιούμενες και να είναι προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.  Όπως είπε ο κ Βασίλης Τακτικός (INMEKO): Η πύλη θα μπορούσε να είναι οργανωμένη σε δύο επίπεδα. Το ένα παρουσιάζοντας όλα τα site των φορέων σε κατηγορίες και το άλλο παρουσιάζοντας όλα τα e shops που υπάρχουν στο χώρο για τη δημιουργία αγοράς κοινωνικών επιχειρήσεων.

Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μόνιμη έκθεση των κοινωνικών επιχειρήσεων με εύκολη πρόσβαση για κάθε ενδιαφερόμενο και κάθε πολίτη που θέλει να επικοινωνήσει με φορείς στο πεδίο. Ο κόμβος αυτός θα διευκολύνει περισσότερο από κάθε άλλο τίς συνέργειες και συμπράξεις μεταξύ των κοινωνικών επιχειρήσεων. Επίσης θα διευκολύνει την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά την διακίνηση γνώσης και τεχνογνωσίας. Στη πράξη ο κόμβος θα είναι φόρουμ διαρκούς διαβούλευσης & «εικονικός εκθεσιακός χώρος» για όλους.

Ο κόμβος θα είναι αυτόνομος και αυτοδιαχειριζόμενος. Ο κάθε φορέας ή κάθε περιφερειακή σύμπραξη φορέων κοινωνικών επιχειρήσεων θα αυτοδιαχειρίζεται το site ή το δικό της shop. Eάν έχει κάποια έσοδα από αυτή τη σχέση θα είναι αποκλειστικά δικά της. Η φιλοξενία στο κόμβο θα είναι εντελώς δωρεάν. Η διάχυση γνώσης και τεχνογνωσίας επίσης. Η δαπάνη της αρχικής κατασκευής του κόμβου θα γίνει από χορηγούς που έχουν εξασφαλιστεί».

Πληροφορίες: inmeko@otenet.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29/10/2020
Ώρα:
7:00 μμ - 9:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας-ΙΝΜΕΚΟ