Ετήσιο Συνέδριο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στη Ελλάδα
06/11 @ 8:00 πμ - 07/11 @ 5:00 μμ
Την Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel θα φιλοξενηθεί το συνέδριο «Η Ψηφιακή Διακυβέρνηση μπροστά στις Προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης», σε συνδιοργάνωση των e-Government Forum και DPO & ICT Security World for Public Sector. Το συνέδριο αυτό στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της ενσωμάτωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση, εστιάζοντας στην αξιοποίηση και την προετοιμασία για τις νέες τεχνολογικές προοπτικές.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), του dpo NETWORK και του ISC2 Hellenic Chapter.
Οι θεματικές Ενότητες του 14ου Συνεδρίου e-Government Forum και DPO & ICT SECURITY WORLD for PUBLIC SECTOR αφορούν κυρίως:
- Πολιτικές και Λειτουργικές Στρατηγικές Έργων Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κομβικούς τομείς όπως η Δικαιοσύνη, η Οικονομία, η Φορολογία, η Γεωργία, οι Μεταφορές, η Προστασία του πολίτη, η Εκπαίδευση κ.ά.
- Υλοποιήσεις Ψηφιακών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με χαρακτηριστικές εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.
- Σχεδιασμός και Υλοποίηση Σύνθετων Έργων Ψηφιακών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Ασφάλειας στη Δημόσια Διοίκηση.
- Η Ψηφιακή Ασφάλεια του περιβάλλοντος Cloud και Data Centers κάτω από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Απειλές και Αντιμετώπιση.
- Οι στρατηγικές κινήσεις και τα επόμενα βήματα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσα από το πρίσμα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
- H Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Δυνατότητες, όρια, ο ρόλος των χρηστών και των φορέων.
- Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως μέσον επίλυσης παραγωγικότητας και ανάπτυξης του Δημοσίου τομέα.
- Παρουσιάσεις μελετών για τις προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα και τη συμβολή της στον μετασχηματισμό του κράτους.
- Συμμετοχή Εταιρειών και Φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», η Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και άλλοι.
- Ανάλυση των προοπτικών του «ψηφιακός βοηθού» που ενσωματώθηκε, πρόσφατα, στην πλατφόρμα Gov.gr.
- Ποια είναι η σημασία της Generative AI σε σημαντικές τομεακές εφαρμογές της στη Δημόσια Διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στη Φορολογία, στην Εκπαίδευση, Απασχόληση, Κατάρτιση κ.ά.
- Η ανάπτυξη δεξιοτήτων του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επανάστασης της ΤΝ.
- Η προσαρμογή των δημόσιων συμβάσεων στην ψηφιακή καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη είναι ουσιαστικής σημασίας. Η Ευρωπαϊκή Πράξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη και η εισαγωγή ειδικών ρυθμίσεων για την χρήση συστημάτων ΤΝ από δημόσιους φορείς.
Πληροφορίες: https://e-govforum.gr/