Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Φυσική δόμηση και εναλλακτική προσέγγιση της αποκατάστασης»

26/05 - 01/06

Το 13ο εβδομαδιαίο εργαστήριο – σεμινάριο με τίτλο: «Φυσική δόμηση και εναλλακτική προσέγγιση της αποκατάστασης»  διοργανώνει στα τέλη Μαΐου ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, για την προώθηση της φιλικής στο περιβάλλον αρχιτεκτονικής.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νέους αρχιτέκτονες και θα διεξαχθεί από  τις 26  Μαΐου  έως την 1η Ιουνίου 2018 στον Ξενώνα Στάμου Στούρνα στην Άλλη Μεριά Βόλου.

Η θεματολογία του εργαστηρίου – σεμιναρίου αφορά στα προβλήματα αποκατάστασης συντήρησης που παρουσιάζουν τα παραδοσιακά κτίρια, με συγκεκριμένο αντικείμενο αναφοράς το παραδοσιακό κτίριο του Ξενώνα Στάμου Στούρνα, που θα φιλοξενήσει το εργαστήριο – σεμινάριο, με διερεύνηση εφαρμογών και τεχνικών επεμβάσεων που δεν αλλοιώνουν τις βιοκλιματικές ιδιότητες των στοιχείων του κτιρίου, αλλά θεραπεύουν και βελτιώνουν την απόδοσή τους, καθώς  και σε σύγχρονες εφαρμογές  της φυσικής δόμησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός της θεωρητικής υποστήριξης, εργαστήρια οικοδομικών εφαρμογών (όπως χτίσιμο ή αποκατάσταση λίθινων τοίχων, αποκατάσταση συντήρηση ξύλινων κατασκευών κλπ) και διάφορες εφαρμογές φυσικής δόμησης, (χτίσιμο με χώμα, ωμοί πλίνθοι κλπ.).

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα  115  ευρώ. Για τα μέλη του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και τους φοιτητές των αρχιτεκτονικών σχολών εσωτερικού είναι 85 ευρώ.

Πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής στο site: www.sadas-pea.gr και στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3215146 και 210 3215147).

Οι εγγραφές στο σεμινάριο θα γίνονται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Γραμματεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ, μέχρι την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
26/05
Τέλος:
01/06
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ
Τηλέφωνο:
210 3215146

Χώρος Διεξαγωγής

Ξενώνας Στάμου Στούρνα
Άλλη Μεριά Βόλου, Μαγνησίας Ελλάδα + Χάρτης Google