Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα: «Η ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου»

06/02/2014 @ 6:00 μμ - 9:00 μμ

Το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Ι.Δ.Ο.Σ.) και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει –στις 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ.- εκδήλωση με θέμα: «Η ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου».

Στόχος είναι να αναπτυχθούν κυρίως τα παρακάτω θέματα:
•Πού και πώς το Ισραήλ θα εξάγει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών του αποθεμάτων
•Πώς οι επιλογές του θα επηρεάσουν την Κύπρο, την Ελλάδα και τις γεωπολιτικές ισορροπίες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου
•Πώς επηρεάζει ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κύπρου και του Ισραήλ τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το ζήτημα της ΑΟΖ

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (οδός Πανεπιστημίου 16 , Β΄ όροφος). Ομιλητές θα είναι οι: Ανδρέας Θεοφάνους, Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Καθηγητής,  Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Τσακίρης, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και επικεφαλής του Προγράμματος Γεωπολιτικής της Ενέργειας του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Τη συζήτηση που θα επακολουθήσει θα συντονίσει ο δρ. Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Δ/ντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
06/02/2014
Ώρα:
6:00 μμ - 9:00 μμ
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Διοργανωτής

Ι.Δ.Ο.Σ. και ΕΛΙΑΜΕΠ
Τηλέφωνο:
2103620274
Email:
sae@hol.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Aίθουσα διαλέξεων του ΙΔΟΣ
Πανεπιστημίου 16
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2103620274