Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Η Σεισμολογία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία»

25/06/2019 @ 8:00 πμ - 26/06/2019 @ 5:00 μμ

Tο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τα Αρσάκεια Πατρών, συνδιοργανώσουν διημερίδα με θέμα «Η Σεισμολογία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία», στις 25 και 26 Ιουνίου 2019, στους χώρους της Εστίας Επιστημών Πατρών (Πλατάνι).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εκδήλωση -που γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SERA (“Seismology and Earthquake Engineering Research Infrastructure Alliance for Europe”)- απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αντικείμενο τις επιστήμες της Φυσικής, της Γεωλογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και των Πολιτικών Μηχανικών. Ο μέγιστος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα λάβουν μέρος, είναι 80 και θα επιλεγούν ανάλογα με το βιογραφικό σημείωμα και την εμπειρία τους.

Οι καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια και ερευνητικά Ινστιτούτα της Ευρώπης και της Ελλάδας που θα διδάξουν, έχουν εμπειρία στην εκπαιδευτική σεισμολογία και μετέχουν στο πλαίσιο του SERA. Τα εργαστήρια της διημερίδας θα καλύπτουν βασικές γνώσεις σεισμολογίας στην εκπαίδευση, την τεχνική σεισμολογία, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης/πληροφόρησης στο σχολείο και στην κοινωνία, καθώς και ασκήσεις αντιμετώπισης σεισμών στο σχολείο.

Υπεύθυνοι των εργαστηρίων θα είναι οι Διευθυντές Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Ε.Α.Α. Δρ Νικόλαος Μελής και Δρ Ιωάννης Καλογεράς, καθώς και ο Δρ Εμμανουήλ Πετράκης, Λυκειάρχης Αρσακείων Πατρών.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 τις Μαΐου Πληροφορίες: http://orfeus.gein.noa.gr/patras2019/

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
25/06/2019 @ 8:00 πμ
Τέλος:
26/06/2019 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Χώρος Διεξαγωγής

Εστία Επιστημών Πατρών