Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ICT Conference 2018: Εκδήλωση δικτύωσης επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών

04/12/2018 @ 8:00 πμ - 06/12/2018 @ 5:00 μμ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)” στον Ορίζοντα 2020 (ευρωπαϊκό πρόγραμμα πλαίσιο για έρευνα και καινοτομία) και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών στο συνέδριο «ICT Conference 2018», στη μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών του κλάδου των ΤΠΕ.  Το ICT Conference 2018 διεξάγεται στη Βιέννη από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 5.000 οργανισμούς, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, φορείς άσκησης πολιτικής και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις σε κάποια από τις αναμενόμενες προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020 του κλάδου των ΤΠΕ για το 2019, στους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα για διμερείς συναντήσεις δικτύωσης για δυνητικές ερευνητικές και τεχνολογικές συνεργασίες.

Στο ICT Conference 2018 θα αναλυθούν οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας.

Το συνέδριο ICT Conference 2018 περιλαμβάνει τέσσερις ειδικότερες δράσεις γύρω από το κοινό θέμα «Σκέψου Ψηφιακά – Σύνδεσε την Ευρώπη» (Imagine Digital – Connect Europe): Συνέδριο (Conference), Έκθεση, Συναντήσεις  Δικτύωσης (EEN-Ideal-ist) και Forum για την Καινοτομία και Startups.

Το πρόγραμμα του κυρίως συνεδρίου θα περιλαμβάνει σημαντικούς ομιλητές και συζητήσεις για την ψηφιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κρίσιμο θέμα προς συζήτηση θα είναι η καμπάνια «Imagine18» που έχει στόχο να έχει μία ευρεία διάχυση και να προωθηθεί σε όλες τις ηλικίες, από έφηβους έως και ηλικιωμένους, ώστε βάσει αυτής να αναδειχθεί πώς οι πολίτες αισθάνονται για την ψηφιακή επανάσταση και το πώς επηρεάζει την καθημερινότητά τους.

  • Συναντήσεις  Δικτύωσης

Το ICT Conference 2018 προσφέρει τη δυνατότητα για συναντήσεις δικτύωσης (Brokerage event) τόσο μέσω δια ζώσης συναντήσεων (offline – Face2Face συναντήσεις) όσο και διαδικτυακά (online). Συνδιοργανώνεται από το δίκτυο Ideal-ist,  δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής του Ορίζοντα 2020 στις ΤΠΕ και το Enterprise Europe Network. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συναντηθούν και να συνεργαστούν με εκπροσώπους από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, με υπεύθυνους άσκησης πολιτικής, καθώς και με εκπροσώπους επιχειρήσεων.

  • Forum για την Καινοτομία και Startups

Το Φόρουμ για την Καινοτομία και τις Startup (Innovation and Startups Forum) θα φέρει σε επαφή καινοτόμες επιχειρήσεις που ανοίγουν νέους δρόμους στην αγοράς και επενδυτές. Θα παρουσιασθούν αποτελέσματα έργων έρευνας και καινοτομίας χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά.

Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict2018/register.cfm

Πληροφορίες: Γιώργος Μέγας (email: megas@ekt.gr, τηλέφωνο: 2107273921), http://www.ekt.gr/el/news/22133

 

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
04/12/2018 @ 8:00 πμ
Τέλος:
06/12/2018 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)