Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα: «Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στον Κατασκευαστικό Κλάδο: Μνημόνιο Συναντίληψης Φορέων»

05/12/2018 @ 9:30 πμ - 5:00 μμ

Οι Σύνδεσμοι Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) και Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9:30 (στο ΤΜΕΔΕ (Π. Π. Γερμανού 3-5, Πλ. Κλαυθμώνος) ημερίδα με θέμα: «Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στον Κατασκευαστικό Κλάδο: Μνημόνιο Συναντίληψης Φορέων».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη των στρατηγικών αξόνων μεταρρυθμίσεων και των απαιτούμενων βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων δράσεων που θα πρέπει να αναληφθούν ώστε ο κατασκευαστικός κλάδος να εξέλθει της εσωστρέφειας και να αντιμετωπίσει τις παθογένειές του, ενδογενείς και εξωγενείς, προκειμένου να ανταποκριθεί στον δομικό ρόλο που του αναλογεί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανεξαρτήτως του αναπτυξιακού σχεδίου που θα επιλεγεί για την επόμενη 10ετία στη χώρα. Οι ομιλητές θα επικεντρωθούν στα προβλήματα των ελληνικών μελετητικών και κατασκευαστικών εταιρειών, τα οποία αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικότητάς τους στην Ελλάδα, καθώς και στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν συγκροτημένα, στο πλαίσιο εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης του κατασκευαστικού κλάδου.

Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) Φώτιο Θεοδ. Κατσίγιαννη, Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή. Στη συνέχεια θα μιλήσουν οι:

Αγγελική Πουλοπούλου, Πρόεδρος 1ου Κλιμακίου Α.Ε.Π.Π.: “Υλοποίηση Μεγάλων Έργων Υποδομών υπό το φως των πρόσφατων νομοθετικών αλλαγών: Παραχωρήσεις και Αποκρατικοποιήσεις”

Χρυσάνθη Χαραλαμποπούλου, Πρόεδρος 7ου Κλιμακίου Α.Ε.Π.Π.: “Ανάπτυξη της αρχής του ελεύθερου ανταγωνισμού υπό το πρίσμα της υπ’ αρ.127/2018 απόφασης της Α.Ε.Π.Π.”

Κωνσταντίνος Καλέργης, Πρόεδρος ΣΕΓΜ: “Ο Κατασκευαστικός κλάδος σήμερα”

Σέργιος Λαμπρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ: “Προϋπόθεση Ανάκαμψης Κατασκευαστικού Κλάδου: Καθολική Μεταρρύθμιση με Ορθόδοξη Προσέγγιση”

Γεώργιος Συριανός, Πρόεδρος Σ.Τ.Ε.Α.Τ.: “Οδικός χάρτης για την θεσμοθέτηση του Εθνικού Συστήματος  Τεχνικών Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων”

Ιωάννης Οικονομίδης, Δ/ντής Πιστοποίησης Συστημάτων Tuv Hellas (Tuv Nord): “Η διεθνής εμπειρία από την συμμετοχή ιδιωτικών φορέων στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στα δημόσια έργα”

Εμμανουήλ Βράιλας, Β’ Αντιπρόεδρος Σ.Τ.Ε.Α.Τ.- Ταμίας Σ.Α.Τ.Ε.: “Διαιτησία: Επιλογή επιτάχυνσης ολοκλήρωσης τεχνικών έργων”.

Θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Μνημόνιο Συναντίληψης Φορέων», στο οποίο θα συμμετέχουν οι: Γ. Βλάχος, Πρόεδρος ΣΑΤΕ, Κ. Καλέργης Πρόεδρος ΣΕΓΜ, Γ. Συριανός Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ.

Πληροφορίες: ΣΑΤΕ (τηλ.: 210-3301814, email: info@sate.gr), ΣΕΓΜ (τηλ.: 210

6452232 email: segm@segm.gr), ΣΤΕΑΤ (τηλ.: 210-3617109, email: info@steat.gr).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
05/12/2018
Ώρα:
9:30 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

ΤΜΕΔΕ
Π. Π. Γερμανού 3-5, Πλ. Κλαυθμώνος
ΑΘΗΝΑ,
+ Χάρτης Google