Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πανευρωπαϊκό διαδικτυακό σεμινάριο για την οδική ασφάλεια   

20/07/2020 @ 8:00 πμ - 24/07/2020 @ 5:00 μμ

Το πρώτο Πανευρωπαϊκό Διαδικτυακό Summer School για την οδική ασφάλεια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή, από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουλίου 2020.

Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται –όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ERASMUS+ προγράμματος «KROS: Knights for Rοad Safety» (Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας), που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει το επαγγελματικό προφίλ των εκπαιδευτικών βελτιώνοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Κατά τη διάρκεια του Summer School θα παρουσιαστούν ενότητες όπως η ενσωμάτωση της οδικής ασφάλειας στο πρόγραμμα σπουδών, θέματα οδικής ασφάλειας που αφορούν ειδικά την ομάδα των παιδιών και των εφήβων, οι δεξιότητες του 21ου αιώνα και ο ψηφιακός γραμματισμός στην εκπαίδευση σε σχέση με την οδική ασφάλεια, δραστηριότητες STEM, καθώς και η χρήση των πόρων που έχουν αναπτυχθεί στο έργο KROS (σενάρια εικονικής πραγματικότητας, φύλλα δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά σενάρια και προτεινόμενα σχέδια εργασίας). Στο σεμινάριο συμμετέχουν έμπειροι φορείς και Οργανισμοί σε θέματα εκπαίδευσης και οδικής ασφάλειας από όλη την Ευρώπη. Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου θα είναι τα αγγλικά.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
20/07/2020 @ 8:00 πμ
Τέλος:
24/07/2020 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς»