Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ανάπτυξη των Περιφερειών της Ελλάδας

18/09/2020 - 20/09/2020

Με σκοπό να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο που θα συνδράμει στην οικονομική, επιχειρηματική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη των Περιφερειών της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το Olympia Forum Ι. Είναι μια πρωτοβουλία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και της εφημερίδας «Πατρίς», με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον δήμο Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Olympia Forum.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο συνέδριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση, το πρόγραμμα «Επόμενης Γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, η κυκλική οικονομία, η ψηφιοποίηση στις Περιφέρειες, θέματα πολιτισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης, ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιομηχανία, η γεωργία και η αγροτική ανάπτυξη, καθώς θέματα που αφορούν στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση.

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία αυτή, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι το Olympia Forum αποτελεί μια πλατφόρμα ανάδειξης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και πρακτικών καλής διακυβέρνησης εντός των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Μέσω του Olympia Forum, όπως επισημαίνουν, θα είναι δυνατή η μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που έχουν θεσπιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες, σε τομείς όπως η βιομηχανία, η τεχνολογική ανάπτυξη, τα μεγάλα έργα υποδομών, η πράσινη ενέργεια, ο οικοτουρισμός, η γεωργία και τα γεωργικά και διατροφικά προϊόντα, που σε συνδυασμό με την απορρόφηση και αξιοποίηση διαθέσιμων κονδυλίων θα αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας γι’ όλη τη χώρα.

Τέλος, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της Covid-19, το Olympia Forum θα έχει τη μορφή υβριδικού συνεδρίου, που θα συνδυάζει διαδικτυακή συμμετοχή καλεσμένων και απευθείας συζητήσεις με παρουσία έως 50 καλεσμένων.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, θα προβληθεί στο διαδίκτυο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν με εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του Forum, olympiaforum.gr.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
18/09/2020
Τέλος:
20/09/2020
Κατηγορία Εκδήλωση: