Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

SafeGreece 2020

14/10 @ 8:00 πμ - 16/10 @ 5:00 μμ

Αφίσα Συνεδρίου Safe GreeceΤο 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες “SafeGreece 2020”, θα πραγματοποιηθεί on-line από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου 2020.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «σκοπός είναι η γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και ιδεών, μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της Πολιτικής Προστασίας και κοινή επιδίωξη η επιμόρφωση και ενημέρωση για τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών μελέτης, πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων γεωφυσικής, ανθρωπογενούς ή τεχνολογικής προέλευσης. Η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι βασικές συνιστώσες της αποτελεσματικής αντίδρασης στις φυσικές καταστροφές. Η επένδυση στην πρόληψη των καταστροφών έχει ένα σαφές όφελος, τη διάσωση ζωών και μέσων διαβίωσης, ενώ ελαχιστοποιεί τις οικονομικές και υλικές ζημίες, οι οποίες ανεξάρτητα από το αν έχουν μικρή ή μεγαλύτερη πιθανότητα, έχουν σίγουρα υψηλό αντίκτυπο.

H πρωτοβουλία SafeGreece από το 2014 διοργανώνει σειρά διεθνών συνεδρίων με θέμα την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες, σε διαφορετική κάθε φορά πόλη της Ελλάδας, με την υποστήριξη των τοπικών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημίων, πάντα υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ευαισθητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες».     Φέτος η συγκυρία (νέο Νομοθετικό Πλαίσιο, πανδημία COVID-19) καθιστά το συνέδριο πιο επιτακτικό από ποτέ, ενώ επιβάλλει η διοργάνωσή του να γίνει διαδικτυακά. Θα περιλαμβάνονται πρωινές συνεδρίες με ευρύ και επίκαιρο σχετικό θεματολόγιο (COVID-19, διαχείριση Πολλαπλών Κινδύνων, Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης κλπ), ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιούνται ανοιχτές συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού γύρω από  επίκαιρα και κρίσιμα θέματα.

To Safe Greece 2020 διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ‘Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων και με εμπλουτισμένη Επιστημονική Επιτροπή.

Πληροφορίες: https://safegreece.org/safegreece2020/images/docs/safegreece2020-online_agenda.pdf

Λεπτομέρειες

Αρχή:
14/10 @ 8:00 πμ
Τέλος:
16/10 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση: