Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συμπόσιο Κάτω από το Τοπίο

26/06 @ 8:00 πμ - 29/06 @ 5:00 μμ

Στις 26 Ιουνίου – 29 Ιουνίου  2022 θα λάβει χώρα στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός, το διεθνές Συμπόσιο Κάτω από το τοπίο από την ομάδα Μπουλούκι.

Το Συμπόσιο έχει ως στόχο να εξετάσει τα ζητήματα που ανακύπτουν όταν το τοπίο συζητείται και μελετάται μέσα από θεμελιώδεις διχοτομίες της Νεωτερικότητας και πώς τέτοιες οπτικές συσκοτίζουν τις δυνατότητες εναλλακτικών προσεγγίσεων.

Το Συμπόσιο Κάτω από το Τοπίο εστιάζει στη μελέτη συγκεκριμένων τοπίων και των αναπαραστάσεών τους (σύγχρονων και ιστορικών) και αναδεικνύουν κρίσιμα ζητήματα σε όλο το φάσμα των επιστημών, των κοινωνικών αγώνων και της ευρύτερης πολιτισμικής παραγωγής. Αποσκοπεί να φωτίσει από διαφορετικές πλευρές την ολιστική φύση του τοπίου, ως μια κρίσιμη έννοια για τη συνάντηση διαφορετικών πεδίων και μορφών γνώσης.

Το Συμπόσιο θα περιλαμβάνει 4+1 κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές και ένα τριήμερο εργαστήριο για νέους ερευνητές και ερευνήτριες όλων των κλάδων που ασχολούνται κριτικά με το τοπίο και τους μετασχηματισμούς του, από την αρχιτεκτονική και την αρχιτεκτονική τοπίου έως τις περιβαλλοντικές σπουδές και την οικολογία, τη γεωγραφία και την κοινωνική ανθρωπολογία, την ιστορία, την αρχαιολογία και τις Καλές Τέχνες.

Η γλώσσα του συμποσίου είναι η αγγλική

Εγγραφές: https://www.eventbrite.com/e/symposium-under-the-landscape-tickets-335499777867

Πληροφορίες : https://el.underthelandscape.net/symposium

 

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
26/06 @ 8:00 πμ
Τέλος:
29/06 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Ομάδα Μπουλούκι

Χώρος Διεξαγωγής

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός