Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συναντήσεις για τις γεωχωρικές προσεγγίσεις και εξελίξεις στη γεωργία και στο περιβάλλον

16/05 @ 5:30 μμ - 8:00 μμ

Η Ερευνητική Μονάδα Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (ΕΜΓΠΣ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία GIS (HellasGIs) διοργανώνουν, στο ΓΠΑ, κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων – συζητήσεων και διαδραστικών παρουσιάσεων – συμμετοχών με γενικό θέμα: «Γεωχωρικές Προσεγγίσεις και Εξελίξεις στη Γεωργία και στο Περιβάλλον» και συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΓΠΑ κ. Διον. Καλύβα.

Πρώτη ενότητα

Τηλεπισκόπηση, Φασματικές Υπογραφές – Δείκτες Τηλεπισκόπησης (RS)

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, 5.30 μμ. – 8.00 μμ.

Περιεχόμενα: Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα, Φασματικές Υπογραφές και Φυσικοί Πόροι – Αγροοικοσυστήματα, Οι δείκτες στην Τηλεπισκόπηση. Δορυφορικά Δεδομένα. Περιπτώσεις Μελέτης.

Οι εισηγητές και οι συντονιστές των συζητήσεων είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΓΠΑ, μέλη της HellasGIs και γενικά επιστήμονες και επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τη χωρική ψηφιακή πληροφορία στις δραστηριότητές τους μέσω παροχής υπηρεσιών και εμπορίας σχετικών μηχανημάτων και λογισμικών.

Σε κάθε συνάντηση μετά τις παρουσιάσεις θα γίνεται συζήτηση, με δυνατότητα παρεμβάσεων από τους συμμετέχοντες, ενώ εντός και εκτός του αμφιθεάτρου θα υπάρχει έκθεση και επίδειξη υλικού, σχετικού με τα αντικείμενα της ενότητας.

Το υλικό που θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες στις ενημερωτικές συναντήσεις θα είναι διαθέσιμο, μετά το πέρας της εκάστοτε συνάντησης, στις ιστοσελίδες της HellasGIs (http://www.hellasgi.gr ) και της Ερευνητικής Μονάδας GIS του ΓΠΑ (www.gis.aua.gr ).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να εγγραφεί ως μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών γεγονός που παρέχει, εκτός άλλων ωφελειών, τη δωρεά συμμετοχή στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της HellasGIs (12-14 Νοεμβρίου 2018).

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου που βρίσκεται στο κτήριο Κουγέα, στο κεντρικό συγκρότημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Δηλώσεις συμμετοχής: info@hellasgi.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16/05
Ώρα:
5:30 μμ - 8:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

Ελληνική Εταιρεία GIS
Γεωπονικό Πανεπιστημίο Αθηνών

Χώρος Διεξαγωγής

Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου
Ιερά Οδός 75
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google