Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέδριο HerMa HUB:Fostering Communities

06/12/2019 @ 8:00 πμ - 07/12/2019 @ 5:00 μμ

Το συνέδριο «Οι Κοινότητες στο Προσκήνιο: Η Εμπειρία της Ενεργοποίησης Πολιτών μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (HerMa HUB: Fostering Communities), πραγματοποιείται 6 και 7 Δεκεμβρίου στην πόλη της Ελευσίνας. Οι εργασίες θα διεξαχθούν στις 6/12 στο  E.K.E. Δ.A.  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας- Δυτ. Αττικής (Χαριλάου 28) και στις 7/12 στο Δημαρχείο Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος).

«Για πρώτη φορά, περισσότερες από 30 ομάδες πολιτών από την Αθήνα, την Ελευσίνα και την περιφέρεια (Κρήτη, Ιόνιο, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Σποράδες κ.α) μαζί με προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συστηθούν και θα ανταλλάξουν πληροφορίες και καλές πρακτικές που αφορούν την Εμπειρία της ενεργοποίησης πολιτών μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες θεωρίες και πρακτικές ενεργοποίησης τοπικών κοινωνιών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχουν για τη διατήρηση και προώθηση του πολιτισμού. Επίσης στο πλαίσιο των εργασιών της συνάντησης θα γίνει εφικτή η θέσπιση στοχευμένης ατζέντας για μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες καθώς και τη παρουσίαση μεθοδολογιών και τρόπων εργασίας  που θα λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικά εγχειρίδια για περαιτέρω εγχειρήματα ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών μέσω πολιτιστικών δράσεων.

Στους προσκεκλημένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται: ο συν-υπεύθυνος για την ομάδα UNDERGROUND Archeology Heritage People Juanjo Puildo, η αρχαιολόγος Έλενα Στεφανοπούλου, η διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διεθνή Διαχείριση και Συμβουλευτική Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναπ. καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Exeter Bryony Onciul, ο  Δρ. Άρης Αναγνωστόπουλος (Επ. Λέκτορας Πανεπιστημίου Kent, και η Δρ. Αρχαιολόγος -Μουσειολόγος Ελένη Στεφάνου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Ελευσίνας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Αττικής».

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής: heritagemanagement.org/conference/registration/register

Πληροφορίες: heritagemanagement.org/conference   

Λεπτομέρειες

Αρχή:
06/12/2019 @ 8:00 πμ
Τέλος:
07/12/2019 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση: