Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το τριήμερο φεστιβάλ Eco-Fest 2020

18/01/2020 @ 8:00 πμ - 20/01/2020 @ 5:00 μμ

Oι πράσινες πόλεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ηλεκτροκίνηση  και τα εναλλακτικά καύσιμα, θα είναι το αντικείμενο του Eco-Fest 2020 το οποίο πραγματοποιείται στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Το τριήμερο φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) και του insider.gr. Η διοργάνωση αποτελεί διεύρυνση και συνέχεια του Ecomobility Conference, ενός συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται για τρεις συνεχόμενες χρονιές με πρωτοβουλία του insider.gr και της ΗΑΕΕ και έχει καταστεί θεσμός όσον αφορά στην εναλλακτική μετακίνηση και ειδικότερα την αεριοκίνηση και την ηλεκτροκίνηση.

«Το Eco-Fest απευθύνεται –όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- σε όλους και κυρίαρχα στη νέα γενιά, μιας και η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί ένα στρατηγικό πρότυπο ανάπτυξης για το βιώσιμο μέλλον των πόλεων μας μέσα στις οποίες τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα ζήσουν ποιοτικά, παραγωγικά και δημιουργικά.

Φέτος, και δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που καταγράφτηκε κατά τις προηγούμενες διοργανώσεις, η εκδήλωση διευρύνεται και εμπλουτίζεται με παράλληλες δράσεις, έκθεση και συνέδριο. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης».

Το Eco-Fest 2020 περιλαμβάνει 3 βασικούς πυλώνες:

–   Το εκθεσιακό σκέλος “Eco-Fair” Χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και πρωτοπόρες υπηρεσίες γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας και της ανακύκλωσης.-   Τις παράλληλες δράσεις “Eco-Events” Με κυρίαρχο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η διοργάνωση Eco-Fest 2020 θα πλαισιώνεται και τις τρεις ημέρες από παράλληλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους.-   Το συνέδριο Ηλεκτροκίνησης “Eco-Mobility Conference” Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το μεγαλύτερο συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης Eco-Fest 2020, με ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο.Πληροφορίες: https://www.eco-fest.org/

Λεπτομέρειες

Αρχή:
18/01/2020 @ 8:00 πμ
Τέλος:
20/01/2020 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

Δήμος Αθηναίων
HAEE
insider.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Αθήνα, Ελλάδα + Χάρτης Google