Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Προοπτικές και Ευκαιρίες»

16/03 @ 9:30 πμ - 4:30 μμ

Σημαντικά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Καρδίτσας και σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών,  πρόκειται να συζητηθούν στην ημερίδα με θέμα “Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Προοπτικές και Ευκαιρίες” που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 9.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κιέριον (Μπλατσούκα 22 & Βαΐου Τζέλλα).

Η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Κλεισθένης , του Δικτύου CIVINET CY-EL (Ελλάδα-Κύπρος), του ΤΕΕ Κεντρικής κ Δυτικής Θεσσαλίας και του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα μιλήσουν οι:

– Καλλιόπη Παπαδάκη, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, με θέμα: «Βιώσιμη Κινητικότητα : Ευρωπαϊκές οδηγίες και προοπτικές /  Ελληνική νομοθεσία, δυνατότητες»

– Θάνος Βλαστός, καθηγητής Πολεοδομίας & Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού στην Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του  ΕΜΠ,  «Καρδίτσα. Από την πόλη του ποδηλάτου στην πόλη της Βιώσιμης Κινητικότητας. Πρόκληση για γενναίες αποφάσεις από την τοπική κοινωνία»

  – Ευθύμιος Μπακογιάννης, Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος, «Καλές πρακτικές Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας από πόλεις μεσαίου μεγέθους»

– Θεοχάρης Τσούτσος, Καθηγητής Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, «Η πόλη αλλάΖΕΙ! Καλές Πρακτικές για Βιώσιμη Κινητικότητα και Τουρισμό. Η εμπειρία από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS»

–  Αναστασία Τράμπα, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ, «Νέες τάσεις και προκλήσεις ως προς την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Οι νέες έξυπνες τεχνολογίες και οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας»

– Αναστάσιος Παπαδημητρίου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του CIVINET CY-EL, «Συμμετοχή και διαβούλευση στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16/03
Ώρα:
9:30 πμ - 4:30 μμ

Διοργανωτής

Δήμος Καρδίτσας

Χώρος Διεξαγωγής

αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κιέριον
Μπλατσούκα 22 & Βαΐου Τζέλλα
Καρδίτσα,
+ Χάρτης Google