tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

2ο πανελλήνιο συνέδριο «Νέες Τεχνολογίες και Πολιτική Προστασία»

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Παλιό Λιμάνι Χανίων

Το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνει το 2ο πανελλήνιο συνέδριο «Νέες Τεχνολογίες και Πολιτική Προστασία» με αντικείμενο τη συμβολή του τρίπτυχου Εκπαίδευση-Έρευνα-Καινοτομία στην αντιμετώπιση συμβάντων σχετικών με την Πολιτική Προστασία, όπως οι φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, οι αποστολές έρευνας και διάσωσης και η ανθρωπιστική βοήθεια. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 12 Ιουνίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων. Οι θεματικοί τομείς που θα καλυφθούν στο συνέδριο περιλαμβάνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα όλων των βαθμίδων της προετοιμασίας των μαθητών σε θέματα πολιτικής προστασίας, τις πρόσφατες ερευνητικές εξελίξεις στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών περιστατικών και τεχνολογικών καταστροφών, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη πρόληψη μεγάλων θαλάσσιων, οδικών και αεροπορικών ατυχημάτων, τα σχέδια δράσης για αντιμετώπιση καταστροφών και τρομοκρατικών ενεργειών, για ανθρωπιστική βοήθεια, διάσωση ναυαγών, καθώς και παρουσίαση καινοτόμων εμπορικών εφαρμογών για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση συμβάντων πολιτικής προστασίας. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ερευνητές, εκπρόσωποι του δημόσιου τομέα και του επιχειρηματικού χώρου.

6ο Διεθνές Συνέδριο “Ασφαλτικά Μίγματα και Οδοστρώματα”

Ξενοδοχείο Hyatt Regency 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας, Θεσσαλονίκη

Το 6ο διεθνές συνέδριο με τίτλο: "Ασφαλτικά Μίγματα και Οδοστρώματα" (6th ICONFBMP), θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 12 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Hyatt Regency), από το Εργαστήριο Οδοποιίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το BERI (Built Environment Research Institute) του Πανεπιστημίου Ulster, Αγγλίας και το CAIT (Center for Advance Infrastructure Technology) του Πανεπιστημίου Μισισιπή, ΗΠΑ. Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση νέων τεχνολογιών, τάσεων, προδιαγραφών και ερευνητικών δραστηριοτήτων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, στα ασφαλτικά υλικά και οδοστρώματα. Στόχος του,  η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών προς όφελος των ενασχολούμενων με την οδοποιία και τα αεροδρόμια και ειδικότερα τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση των οδοστρωμάτων οδών και αεροδρομίων, ανακτημένων και ανακυκλωμένων υλικών, καθώς και την παραγωγή και χρήση υλικών και ασφαλτικών μιγμάτων. Θεματολογία: Άσφαλτος, τροποποιημένη άσφαλτος και ασφαλτικά γαλακτώματα, αδρανή υλικά ασφαλτικών μιγμάτων, αδρανή υλικά οδοστρωσίας, υλικά έδρασης οδοστρωμάτων, θερμά και ψυχρά ασφαλτομίγματα, σύγχρονες μέθοδοι και τεχνολογίες σχεδιασμού και κατασκευής οδοστρωμάτων οδών και αεροδρομίων, συντήρηση και ενίσχυση οδοστρωμάτων οδών και αεροδρομίων, επιφανειακά χαρακτηριστικά οδοστρωμάτων, μη καταστροφικές μέθοδοι καταγραφής κατάστασης και μηχανικών χαρακτηριστικών οδοστρωμάτων, ανακύκλωση οδοστρωμάτων και εναλλακτικά υλικά οδοποιίας, χρήση γεωσυνθετικών, συστήματα διαχείρισης και λειτουργίας οδοστρωμάτων οδών και αεροδρομίων και οδικών δικτύων, ασφάλεια εργαζομένων και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εξοπλισμός οδού, υλικά διαγράμμισης και οδική ασφάλεια, διεθνείς προδιαγραφές και εναρμόνιση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών (CEN), μεγάλης διάρκειας οδοστρώματα και ενεργειακή θεώρηση ασφαλτικών μιγμάτων και οδοστρωμάτων Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα διοργανωθεί από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (Federal Aviation Authority-FAA), workshop με θέμα «Κατασκευή και Συντήρηση Οδοστρωμάτων Αεροδρομίων». Το workshop θα παρουσιαστεί από εκπροσώπους της FAA. Όλοι οι εγγεγραμμένοι στο συνέδριο σύνεδροι μπορούν να το παρακολουθήσουν δίχως καμία επιβάρυνση. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ανακοινώσεων που υποβληθήκαν για αξιολόγηση, ανέρχονται στον αριθμό των 160 και προέρχονται από 37 χώρες. Πληροφορίες: http://iconfbmp.civil.auth.gr, τηλ.: 2310 995835.

Συνέδριο: «SafeChania 2015»

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ)

Συνέδριο με θέμα: «SafeChania 2015, Το τρίγωνο της γνώσης στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας», διοργανώνει το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ). Tο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 -12 Ιουνίου 2015, ενώ παράλληλες δράσεις και συζητήσεις ειδικού ενδιαφέροντος θα διεξαχθούν το διήμερο 13 -14 Ιουνίου 2015. Αντικείμενο της επιστημονικής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση δράσεων του τριγώνου της γνώσης (εκπαίδευση – έρευνα – καινοτομία) για την αποτελεσματικότερη προστασία, πρόγνωση, ενημέρωση, αποκατάσταση των επιπτώσεων φαινομένων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας όπως, ενδεικτικά: •Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, ηφαίστεια, πλημμύρες…). • Μεγάλα ατυχήματα (ναυάγια, αεροπορικά ατυχήματα…). • Ρύπανση (ατμοσφαιρική, θαλάσσια, υδάτων…). • Έρευνα και διάσωση. Πληροφορίες: www.safechania2015.tuc.gr, safechania@gmail.com, τηλ: 2821037676.

Διεθνές Συνέδριο: “Is Quality a Philosophy or is it a Mindset?”

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής ΑΘΗΝΑ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με την ιδιότητα του εθνικού εκπροσώπου (National Representative) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ποιότητα (European Organization for Quality - EOQ) διοργανώνει στην Αθήνα (11-12 Ιουνίου 2015), διεθνές συνέδριο με θέμα: "Is Quality a Philosophy or is it a Mindset?" Πρόκειται -σύμφωνα με ανακοίνωση- για την 59η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του διεθνούς αυτού οργανισμού, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο από έναν εθνικό οργανισμό μέλος του EOQ. Στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου πάνω από 50 ομιλητές από 20 χώρες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ποιότητας. Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ενότητες: Πιστοποίηση Προσωπικού (Personnel Certification), Γνωριμία με τους European Quality Leaders (Meet the European Quality Leaders), Φιλοσοφία της Διαχείρισης Ποιότητας (Quality Management philosophy), Διαχείριση Γνώσης: ποιότητα - καινοτομία (Knowledge management, quality management vs. innovation), Καίριες στρατηγικές για τη δημιουργία Νοοτροπίας Συμμόρφωσης (Key strategies for creating a Culture of Compliance), Εξειδικευμένη έρευνα σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας (Quality Management-focused research), Πρόσφατες εξελίξεις σε μοντέλα και πρότυπα (Recent developments in models and standards). Γλώσσα του συνεδρίου είναι τα Αγγλικά. Πληροφορίες: www.quality2015.eu

Διεθνής ημερίδα της ΕΕΔΣΑ

Κτίριο Αβέρωφ ΕΜΠ Πατησίων 42, Αθήνα

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (με την υποστήριξη της International Solid Waste Association -ISWA) διοργανώνει διεθνή ημερίδα με θέμα: «Συνέργειες Αποβλήτων και Πόρων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα και στις Μεσογειακές Χώρες»- «Waste & Resources Synergies towards a Circular Economy in Greece & Mediterranean Countries». Στην ημερίδα –που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου 2015, στο κτίριο Αβέρωφ ΕΜΠ -θα παραβρεθούν ξένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο στην Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ISWA, David Newman.