tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Διεθνές συνέδριο SPECOM 2015

Ξενοδοχείο TITANIA Αθήνα

Το διεθνές συνέδριο SPECOM (Speech & Computer–Ομιλία & Υπολογιστής), πραγματοποιείται από τις 20 ως τις 24 Σεπτεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο TITANIA της Αθήνας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών) και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μόσχας MSLU (Moscow State Linguistic University) και το Ινστιτούτο SPIIRAS (Institute for Automation of the Russian Academy of Sciences) της Αγίας Πετρούπολης. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι «η επικοινωνία ανθρώπου – μηχανής (υπολογιστή) με ομιλία (φυσική γλώσσα., όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τομείς της πληροφορικής, με κορωνίδα την επικοινωνία μέσω ομιλίας. Θεωρείται ως το σημείο τομής μεταξύ της πληροφορικής, της γνωστικής ψυχολογίας, της κοινωνικής ψυχολογίας, της γλωσσολογίας και ακόμα περισσότερων γνωστικών πεδίων. Μελετά την αλληλοεπίδραση μεταξύ χρηστών- υπολογιστών, στο επίπεδο της διεπαφής χρήστη (user interface) και τις αρχές που διέπουν την μεταξύ τους επικοινωνία, καθορίζοντας τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μέσω κατάλληλου λογισμικού και υλικού». Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, οι οποίοι εξειδικεύονται στα γνωστικά πεδία της αλληλοεπίδρασης ανθρώπου -μηχανής, της γλωσσικής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Συνέδριο: «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»

ΑΘΗΝΑ

Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», διοργανώνουν στην Αθήνα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, οι εταίροι του έργου "Growing on Ethics - Growing Pathways for Ethics on Leadership, Business and Life". Στόχος –όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «να προωθηθεί ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που συνδυάζει μακροπρόθεσμη και βιώσιμη επιχειρηματική κερδοφορία, με την ηθική συμπεριφορά και τους ευρύτερους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών εντός των οποίων λειτουργούν οι επιχειρήσεις». Το συνέδριο ανοικτού διαλόγου για την ηγεσία και την επιχειρηματική δεοντολογία, τη διαφάνεια & τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καινοτομία & την αειφορία, καθώς και την απασχολησιμότητα, τις ικανότητες και δεξιότητες, θα φιλοξενήσει διάσημους διεθνείς ομιλητές όπως εκπροσώπους από το CSR Europe, το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πλαίσιο του συνεδρίου προβλέπει: •(Επανα)προσδιορισμό των επιχειρημάτων υπέρ της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας •Διαβούλευση για το ρόλο της ηθικής και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) στην αντιμετώπιση των αρνητικών αποτελεσμάτων της κρίσης με έμφαση στην ανεργία των νέων, τις εκπρόθεσμες πληρωμές και την έλλειψη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής •Διερεύνηση λύσεων και μελέτη προσεγγίσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την υπεύθυνη ηγεσία, τις έγκαιρες πληρωμές, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και τη διαφάνεια •Αξιολόγηση τάσεων και πρωτοβουλιών ώστε να αντιμετωπιστεί η αναντιστοιχία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς δεξιοτήτων που απαιτούν ηγετικές θέσεις καθώς και οι συνέπειες που έχει στην αγορά εργασίας •Εξερεύνηση νέων τάσεων σχετικά με την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της διαμοιραζόμενης κοινής προστιθέμενης αξίας καθώς και πρωτοβουλίες/προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Έκθεση και συνέδριο Global Oil & Gas Black Sea and Mediterranean

Metropolitan Expo Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η 3η διεθνής έκθεση και συνέδριο Global Oil & Gas Black Sea and Mediterranean, θα πραγματοποιηθεί 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2015, στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo (Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος). Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εθνικών πετρελαϊκών εταιρειών και υπουργείων από 11 χώρες, 33 κορυφαίοι σε διεθνή επίπεδο ομιλητές και 25 σημαντικοί εκθέτες. H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) και τη συνεργασία του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Τόσο η έκθεση όσο και το συνέδριο εστιάζουν στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων στις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λίβανο, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Τουρκία και Τυνησία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η έκθεση αφορά όλους τους εμπλεκόμενους στο κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της λειτουργίας της θα παρουσιασθεί ένα σημαντικό μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας του κλάδου. Οι βασικές κατηγορίες εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση είναι Διαχειριστές κοιτασμάτων, Τεχνικές εταιρείες, Εταιρείες προμηθειών και κατασκευαστικές, Πάροχοι εξοπλισμού, προϊόντων και υπηρεσιών, Εταιρείες διαχείρισης, συντήρησης και επισκευών. Το συνέδριο διοργανώνεται παράλληλα με την έκθεση. Το κεντρικό συνέδριο αποτελεί το επίσημο forum ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για το πολύπλοκο έργο της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου των χωρών της γεωγραφικής περιοχής κάλυψης. Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου θα είναι και κορυφαία στελέχη υπουργείων και εθνικών πετρελαϊκών εταιρειών από: Αίγυπτο, Αλβανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο, Λίβανο, Ουκρανία, Ρουμανία, Τουρκία κ.ά. Το πρόγραμμα του συνεδρίου επικεντρώνεται σε βασικά θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων που περιλαμβάνουν: Τον εμπορικό και στρατηγικό χάρτη της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, τις προοπτικές και τους επερχόμενους γύρους αδειοδοτήσεων, τα βασικά εμπόδια εξόρυξης (upstream) σε μεγάλα και πολύ μεγάλα βάθη, τις προκλήσεις εξόρυξης και προοπτικές που αντιμετωπίζουν οι οperators, τους τρόπους αξιοποίησης και διανομής υδρογονανθράκων στις αγορές: υποδομές, αγωγοί, ναυτιλία, υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), πεπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), τερματικοί σταθμοί, τη λεπτομερή εξέταση των προοπτικών εξόρυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την ανάλυση όλης της αλυσίδας: κυβέρνηση, operators, φορείς ανάπτυξης έργων, σύμβουλοι, νομικοί κ.ά.». Πληροφορίες: www.global-oilgas.com/BlackSeaMed